İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için flaş gelişme! 27 Mart'tan itibaren başlıyor: 8 ve 12. sınıfa gidenler dikkat!

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için flaş gelişme! 27 Mart'tan itibaren başlıyor: 8 ve 12. sınıfa gidenler dikkat!

Öğrenci ve velilerin açısından önem arz eden gelişmeler meydana geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yapmış olduğu açıklamalarda, 27 Mart tarihinden sonra eğitimin başlayacağı iller belli oldu. Daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer depremin ardından eğitim- öğretime ilişkin açıklamalara yer verdi. Yapılan açıklamalarda, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerinde 27 Mart itibariyle eğitimin başlayacağının altı çizildi.

okul

Bakan Özer’in yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

8 ve 12. sınıflarla ilgili bir dizi kararlar aldık. İkinci dönem konularının sınavlara dahil olmaması. Destek kursları aldık. LGS ve YGS sınavlarına hazırlanmalarıyla ilgili her türlü desteği veriyoruz. Hafta sonuna kadar 734 olan destek noktasını bine çıkaracağız.

Bölgeye prefabrik kalıcı okullar yağacağız. Bakan Kurum'a çok teşekkür ediyoruz. Bölgedeki okullarda hasar tespit çalışmalarına çok büyük destek gösterdi.

Malatya'da Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçeleri, Adıyaman'da Kahta, Gerger, Sincik ve Samsat ilçeleri, Kahramanmaraş'ta Andırın ve Ekinözü ilçeleri, Hatay'da Yayladağ, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsus ilçelerinde eğitim öğretim başlıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN