İmamoğlu: Gaffar Okkan'ı ve 5 polisi şehit eden anlayışı ittifakına kattın

İmamoğlu: Gaffar Okkan'ı ve 5 polisi şehit eden anlayışı ittifakına kattın

İBB Başkanı İmamoğlu Samsun'da düzenlenen mitingde iktidara tepki gösterdi. İmamoğlu, "Ülkücü Sinan Ateş bu ülkenin başkentinin göbeğinde katledildi, neredeyse beş ay oldu, olayı aydınlatamıyor devlet, sus pus başsağlığı bile dilemediler. Bu ülkenin yetiştirdiği en değerli polis müdürlerinden Gaffar Okkan'ı ve 5 polisi şehit eden anlayışı ittifakına kattın." dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Samsun’da miting düzenledi. Mitingde yaptığı konuşmasında İmamoğlu iktidarı hedef aldı. İmamoğlu, "Ülkücü Sinan Ateş bu ülkenin başkentinin göbeğinde katledildi, neredeyse beş ay oldu, olayı aydınlatamıyor devlet, sus pus başsağlığı bile dilemediler. Bu ülkenin yetiştirdiği en değerli polis müdürlerinden Gaffar Okkan'ı ve 5 polisi şehit eden anlayışı ittifakına kattın." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, mitingde şunları söyledi:

"BİZİ SİSİ'YE BENZETTİLER, SONRA GİTTİLER SİSİ'YLE KUCAKLAŞTILAR"

Onlara tek tek projeleri gösterirken bize oy veren, vermeyeni de ayırt etmeden yapacağız. Bu fırsatı Millet İttifakı'na vermeye hazır mıyız? Verecek miyiz? İlk turda bitecek mi bu iş? Harika. Kıymetli dostlarım her seçim bu iktidardan benzer cümleleri duyuyoruz. Hatırlayın 31 Mart'ta İstanbul'da neler neler söylediler. Dalga geçer gibi bana neler demediler. ‘Nereli o? Karadenizli ha anladınız siz onu’ falan. Hatırlayın, oylarınız ‘Sisi'ye mi rakibe mi’ diye bizi Sisi'ye benzettiler. Sonra gittiler Sisi'yle kucaklaştılar. Her seçim öncesi vatandaşını düşmanlaştıran, vatandaşını ötekileştiren bu dile alıştık.

"DÜNYANIN BAŞKA DERDİ YOK, SİZİNLE UĞRAŞACAK"

Yedi düvel, 14 Mayıs'ı bekliyormuş. Yapma ya. Dünya toplanmış, konuşmuş, bunlara karşıymış. Bak sen ya. Dünyanın başka derdi yok, sizinle uğraşacak. Beka sorunuymuş. Ben bunların hepsine gülüyorum vallahi, kahkahayla gülüyorum. Siz de gülün. Ekonomiyi batırdılar, işsizliği, enflasyonu patlattılar. Depremde o canım insanlarımıza, beyefendi talimat vermedi diye 48 saat depremzedelere yardım edilmedi. Ama bunlar giderse devlet gidermiş. Hadi oradan. Devleti çökerttiniz, bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini mülakat adı altında ezdirdiniz. Torpilli yakınlarınızı en güzel makamlara getirdiniz, sözde dernekleriniz, vakıflarınız milletin vergilerini geçim kaynağı yaptı. Memleketimizi tutarsız bir şekilde milyonlarca mülteciyle bunlar doldurmadı mı? Bunlar doldurdu. Enflasyonu yüzde yüzün üzerine, beceriksiz adamlar, bunlar çıkarmadı mı? Millet geçim derdinde ama bunlara sorsan onlar giderse ülke bitecek. Yahu siz gidince memleket güzelleşecek, huzur gelecek, bereket gelecek, bolluk gelecek. İnsanın insanı sevdiği, insanın insana kulluk ettiği değil, insanın insana saygı duyduğu bir dönem gelecek.

"GAFFAR OKKAN'I VE BEŞ POLİSİ ŞEHİT EDEN ANLAYIŞI İTTİFAKINA ALDIN"

O kadar haksızlık, hukuksuzluk var ki. Ülkücü Sinan Ateş bu ülkenin başkentinin göbeğinde katledildi, neredeyse 5 ay oldu, olayı aydınlatamıyor devlet, sus pus başsağlığı bile dilemediler. Bu nasıl kin? Bu nasıl öfke? 'Benden olmayan bertaraf olsun'. Adaleti unuttular, sen önce halis ülkücülerin katillerini ve arka sahnedekileri bul, bırak başka işleri. Ama sen ne yaptın? Bu ülkenin yetiştirdiği en değerli Polis müdürlerinden Gaffar Okkan'ı ve beş polisi şehit eden anlayışı ittifakına kattın. İstanbul'dan da vekil adayı koydun.

"İŞTE SENİN CUMHUR İTTİFAKIN, İŞTE SENİN YOL ARKADAŞLARININ ZİHNİYETİ BU"

Bakın ben bu gerçekleri niye sıralıyorum? Size söyleyeceğim. Bizim bu kayıtlarımız gerçek. Onlarınki gibi uydurma, fake değil, onu söyleyeyim. Size sabrınıza sığınarak bir dakikayı bulmayacak bir video izleteceğim. Lütfen dikkatle izleyin üzerine bir cümle laf edeceğim. İşte senin Cumhur İttifakın, işte senin yol arkadaşlarının zihniyeti bu ve bu parti ne diyor biliyor musunuz? 'Ben Anayasa'nın ilk dört maddesine karşıyım' diyor. İlk dört madde ne biliyor musunuz? Madde bir; Devletin şekli Cumhuriyet. Cumhuriyet'e karşı. Madde iki; Türkiye demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir. Buna da karşılar. Madde üç; Türkiye ülkesiyle, milletiyle bölünmez bir bütündür, dili Türkçedir, bayrağı ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı, İstiklal Marşı'dır. Ona da karşılar. Dördüncü madde ne? 'Bunların hiçbirisi değişemez değişmesi teklif dahi edilemez'. Bunlar ne yapacak? Sevgili Samsunlular, soruyorum bu partiyi içine katan Cumhur İttifakı, milliyetçi, bu sözlere karşı çıkmayanlar ve onların bu söylediklerini tabiri caizse yutkunanlar, vatansever ama sırası gelince ben vatan haini, yanımızdaki ittifakı liderleri vatan haini. Onlara oy verenler vatan haini değil, onlar milletin evladı. Oy vermezsen vatan haini. Onlara oy verirsen milli irade, bize verirsen darbeci. Hadi oradan, hadi oradan hadi işine.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN