İmamoğlu'na ceza veren hakimin kardeşiyle ilgili çarpıcı iddia: FETÖ bağlantısı nedeniyle ilişiği kesilmiş

İmamoğlu'na ceza veren hakimin kardeşiyle ilgili çarpıcı iddia: FETÖ bağlantısı nedeniyle ilişiği kesilmiş

Gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Davası’na bakan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul'un kardeşi Muhammed Ziya Komşul'un 'FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı' sebebiyle KHK ile öğrencilikten ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 hapis cezası ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Olayın yankıları devam edip, akıbeti de bir hayli merak edilirken, gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr'deki bugünkü köşesine Ekrem İmamoğlu Davası’na bakan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul'u ve kardeşini konu aldı.

Gazeteci Saymaz'ın yazısına göre; Komşul’un kardeşi Muhammed Ziya'nın 'FETÖ ile iltisaklı' olduğu ortaya çıktı. Muhammed Ziya Komşul'un İngiltere'de verilen bursla doktora yaparken 15 Temmuz 2016'dan sonra "FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı" nedeniyle kesildi.

İşte İsmail Saymaz'ın bugünkü köşesinden konu ile ilgili kısım:

"... Bu halkaya en son, Ekrem İmamoğlu Davası’na bakan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul eklendi. Komşul’un kardeşi Muhammed Ziya, devlet bursuyla İngiltere’de doktora yaparken, KHK ile öğrencilikten ilişiği kesilmiş.

Şaşırdınız mı?

Doğrusu, ben şaşırmadım.

Bugüne kadar açığa çıkmamasına hayret ediyorum.

Muhammed Ziya Komşul’u anlatmadan önce İmamoğlu Davası’ndan söz etmeme izin verin.

14 Mayıs’tan sonraya kaldı
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olması kesinleşince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargı kıskacının belirsiz bir tarihe ötelendiği anlaşılıyor.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret savıyla İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük cezanın 14 Mayıs’tan önce kesinleşmesi mümkün görünmüyor. Ancak şu bir gerçek ki, seçimi Erdoğan kazanırsa İmamoğlu defteri yeniden açılacak. Çünkü Erdoğan, gelecek yılki yerel seçimlerde İstanbul’u şansa bırakmak istemiyor. Sandıkta yenildiği İmamoğlu’nu bu davayla tasfiye etmeye çabalayacaktır.

Malum…

Bu davaya bakan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hüseyin Zengin, İmamoğlu’na ceza vermeye yanaşmadığı için Samsun’a sürüldü. Yerine atanan Mehdi Komşul, İmamoğlu’na hapis ve siyasi yasak uyguladı.

Komşul, zaafları olan bir yargıç…

İddia o ki 2015 yılında mahkemesinin yazı işleri müdürüne ve katibesine tacizde bulunmaktan idari soruşturma geçirdi. Duruşma salonunda kürsü altında uygunsuz hareketler yaptığı ve yakınlaşmak için katibeye Kuran armağan ettiği iddia ediliyor.

Kardeşi İngiltere’de Komşul’un 25 yaşındaki kardeşi Muhammed Ziya hakkındaki gerçek bugün ortaya çıkıyor. Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapan Muhammed Ziya Komşul, 2011’de burs sınavlarını kazanarak, İngiltere’deki University of Liechester’de doktoraya başladı.

15 Temmuz’da İngiltere’deydi.

Darbe girişiminden sonra, 1 Eylül 2016’da çıkarılan 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun’a tabi öğrencilerden milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan” 157 akademisyenle birlikte öğrencilikle ilişiği kesildi. Komşul, halen İngiltere’de bir teknoloji firmasında çalışıyor.

Hakim Mehdi Komşul, İBB’de çalışıyor olsaydı, kardeşinden ötürü İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından ‘FETÖ ile iltisaklı’ çıkacaktı.

Acaba, diyorum, Komşul’un bu iltisakı mı, İmamoğlu’na hapis cezasını ve siyasi yasağı verdirdi?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN