İmamoğlu'ndan 'Size rağmen Kanal yapılabilir mi?' sorusuna cevap: Ben karşı çıkışın temsilcisiyim

Gaziantep'te partililerle bir araya gelen İBB Başkanı İmamoğlu, 'Size rağmen Kanal yapılabilir mi?' sorusuna cevap verdi: Ben değil, halkımız karşı çıkıyor. Ben o karşı çıkışın bir temsilcisiyim. Tek başına bir insanın karşı çıkması diye bir anlamsızlık olur mu? Halkımız, bilim karşı çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin belediye başkanları buluşması kapsamında Gaziantep'te partililerle buluştu. İmamoğlu, burada bir baklava atölyesini gezdi ve işçilerle baklavanın inceliklerine dair sohbet etti.

"HER İŞ USTASINA AİT"

Baklava kesimi yapan bir usta ile sohbet eden İmamoğlu, bıçağı kendisine veren baklava ustasına "Ben yaparsam berbat ederim tepsiyi. Kesmiyorum, çünkü çok güzel. Her iş ustasına ait. Biz zaten ustasına devredeceğiz, liyakatli iş dağıtacağız. Öyle 'Her işi ben bilirim yaparım' yok" dedi. İmamoğlu daha sonra pişmiş baklavaya şerbet döktü, vatandaşlarla beraber baklava yedi.

"TARİF ETTİKLERİ HER ŞEY SAÇMA"

Gazetecilerin de sorularını cevaplayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılacağını açıkladığı Kanal İstanbul'a ile basının "Size rağmen yapabilirler mi?" sorusuna karşılık "Ben değil, halkımız karşı çıkıyor. Ben o karşı çıkışın bir temsilcisiyim. Tek başına bir insanın karşı çıkması diye bir anlamsızlık olur mu? Halkımız, bilim karşı çıkıyor. Bu işi isteyen bir avuç insan, ne için istediklerini bile anlatamıyorlar. Tarif ettikleri her şey saçma sapan" ifadelerini kullandı.

"HER KONUSU BİR SORUN"

İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili hazırlanan ÇED raporunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul'un sorun yaratmayacağı bir konu yok. Her konusu bir sorun. Milletten bir şeyi kaçırırcasına bazı hamleler yapılıyor. Süreci takip ediyoruz. Sahada bu konuyla ilgili önümüzdeki hafta açıklamalarım olacak. Hafta sonu da ekiplerimiz ve arkadaşlarımız orada. Bazı milletvekillerimiz sahayı yine kontrol ediyor. Aralıklı takip ediyorlar. Ne yapmak istediklerini anlamaya çalışıyoruz. Kısmen biliyoruz. Ama anlamaya çalışıyoruz."

"BAŞLATTIKLARI YER YOL PROJESİ"

Bu konuyu milletten ari, hukuksuz, raporsuz, bilimin içinde olmadığı biçimde yürütmeyi kendilerine akıl zannedenlerin, bu memlekete açacakları büyük bir beladır, beton kanal işi. Şu anda başlatılması düşünülen bölümü hamlesinin de bir yol projesi olduğunu biliyoruz. Oradan bir şov yaparak, nabzı yükselterek, kanalı başlattıklarını da kamuoyuna lanse etmeye çalıştıklarını biliyoruz. Doğru hiçbir tarafı yok. Bir tane doğruyu yakalasam, onu ben anlatacağım halkıma. Marmara’yı bitirecek, daha bunun bağlığı filan yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (28)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
28 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN