İmar uygulaması 1 ay bakanlıkta askıda kalacak: Kanal yok konut var

İmar uygulaması 1 ay bakanlıkta askıda kalacak: Kanal yok konut var

Kanal İstanbul'a ilişkin muhalefet ile iktidar arasında tartışmalar sürerken proje kapsamında proje güzergâhında kurulması planlanan Yenişehir’in bir kısmını içeren imar uygulaması onaylandı. Söz konusu imar uygulaması 1 ay bakanlıkta askıda kalacak.

Muhalefetin “Yaptırmayacağız”, iktidarın ise “İnadına yapacağız” dediği Kanal İstanbul'a ilişkin tartışmalar devam ediyor. İktidar her ne kadar çalışmaların sürdüğünü söylese de henüz projede ilerleme yok.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje güzergâhına kurulması planlanan Yenişehir’in bir kısmını içeren imar uygulaması onaylandı. Kanal İstanbul sürecinde ilerleme olmamasına karşın proje güzergâhına yapılması planlanan toplu konutlar sürecinde hareketlenme yaşanmaya başlandı.

‘1 AY ASKIDA KALACAK’

HalkTv'nin haberine göre, bakanlık bugün “Arnavutköy ilçesinde 3750 adet konut ve 2022 yılı Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul ili Arnavutköy ilçesinde 23.500 Adet Sosyal Konut yapılması işi kapsamında” planlama sahasına ilişkin hazırlanan imar uygulamasının 29 Aralık 2022 tarihinde onaylandığını duyurdu.

Söz konusu imar uygulaması 1 ay bakanlıkta askıda kalacak. İlana söz konusu proje alanına ilişkin yapılan parsel ve ada tescilini gösteren cetvel de eklendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN