İnce'den ABD'ye rest: Gülen'i iade etmezlerse İncirlik'i boşaltırız

İnce'den ABD'ye rest: Gülen'i iade etmezlerse İncirlik'i boşaltırız

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Fatih Portakal'ın sunduğu Liderler FOX'ta programına konuk oldu. İnce, "ABD, Gülen'i iade etmezse İncirlik'teki askerleri göndeririz." dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce  Fatih Portakal'ın sunduğu Liderler FOX'ta programına konuk oldu.  Muharrem İnce, Fatih Portakal'ın heyecanlı mısınız sorusuna " 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olucam. Bu yüzden heyecanlıyım" dedi. Gündeme ilişkin konuşan İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Kılıçdaroğlu'nun kendisinin karşısına iki kere aday olmuş kişinin aday göstermesinin büyük bir centilmenlik olarak düşündüm. Eşim bana adaylığımı sorduğunda 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum. İnsanlara umut olmak çok büyük bir görev dedim."

"Her yere kravatsız çıkıyorunuz, Erdoğan'ın karşısına da böyle çıktınız bu belirli bir tercih mi?" sorusuna İnce, "Asık suratlı bağıran çağıran ayar veren bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. 16 yıllık milletvekiliyim. Daha rahat daha özgür daha insanlara dokunan birisi olmak istiyorum Kravatla bir derdim yok, severim. Ama böyle davranmanın toplanmanın topluma daha iyi olacağını düşnüyorum. Balıkçının oltasına dokunabilen, kahvede yancı olabilen asık suratlı olmayan, ceketini çıkaran onları düşünen biri olmak istiyorum. Bunun için takmıyorum. Ama Anıtkabir'e giderken kravatımı takarım, saygı duruşumu okurum" dedi.

İnce, Saray'da oturmayacağım. Kendi evimde oturacağım bu daha keyifli. Hiç tepeden bakmadan trafiği çok fazla aksatmadan 300-500 korumayla gezmeden yaşayacağım."

İnce, "Ola ki 24 Haziran'da kazanamadım Kılıçdaroğlu'nun karşısına asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kendisine kazanacaksın, cumhurbaşkanımız olacaksın dediğini söyleyen İnce "16 yıldır Kılıçdaroğlu'yla milletvekilliği yaptım. Beni çok iyi tanır. Kamuoyunda tanınmışlık oranımı bilir. Kılıçdaroğlu'da doğru kişiyi aday yapmışız dedi bana" diye konuştu.

HULUSİ AKAR AÇIKLAMASI

Sök apoletlerini çık karşımıza.Genelkurmay Başkanı^nın Abdullah Gül ile ne işi var. Hulusi Akar'la kısa bir süre çalışırım. Bu zihniyetteki insanlarla uzun süreli çalışmamız mümkün değildir.

Kararname ile faiz indireceksem Erdoğan olurum."

"BİRİNCİ TURDA KAZANACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Birinci turda kazanacağıma inanıyorum. Adaylığım açıklandığından beri çok yol aldığımı görüyorum. İkinci tur olursa Erdoğan ile kalacağımı düşünüyorum. 

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Yurttaşlarımız rahat olsunlar. CHP^nin zayıf olduğu yerlerde Saadet, İYİ Parti var. Onların olmadığı yerde biz varız. YSK'da bir şey olur mu diye düşünürseniz avukatlara çağrıda bulunmuştum zaten. YSK alicengiz oyununa girişirse avukatlarla orada olacaklar. Herkes haddini bilecek.

Yapılan sözleşmeleri inceleyeceğiz. Ayın 19'unda manifestomu açıklayacağım. Mazotu çiftçiye 3, 3.5 TL'ye vereceğiz."

'GÜLEN’İ İADE ETMEZLERSE İNCİRLİK ÜSSÜNÜ KAPATIRIM'

Muharrem İnce daha sonra ABD’yi kastederek “Fetullah Gülen’i iade et, etmiyorum derse İncirlik’teki askerler 24 Aralık Noel Bayramı için ailelerinin yanına göndeririz” açıklamasını yaptı. Gazetecilerin “İncirlik Üssü’nü kapatır mısınız?” sorusuna İnce, “Eğer iade etmezlerse kapatırız” cevabını verdi.

BEDELLİ AÇIKLAMASI

Taşeronu kaldıracağım. Af değil adalet gelmeli. Adalet olmadan af getirmenin bir anlamı yok. Bedelli benim gündemimde yok. Profesyonel ordu neden olmasın bu tartışılabilir.

Kesinlikle bölünmemelidir. Cerrahpaşa'yı yakında ziyaret edeceğim. Okulların pek çoğu yüksek lise.Eğitimle ilgili açıklamalarımı Balıkesir'de yapacağım. Doğu'ya karşı Batı'nın gücünü, Batı'ya karşı Doğu'nun gücünü kullanabiliriz.24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduktan 3 ay sonra Yüksek Yargıyı düzenleriz. Adil bri yargım var artık deriz. "Gülen'i iade et" deriz. Etmezse İncirlik'i kapatırız.Türkiye Cumhuriyeti kimsenin babasının çiftliği değildir. Demirel, Özal nasıl gittiyse öyle gidecek. Ben yargıç değilim. Devleti yönetirken dosyalara hakim olacağım.

Hırs, intikam peşinde değilim. Adil bir yargı düzeni kurmak istiyorum. Beni de onu da yargılasın. Ben yargının beni yargılamasından korkmuyorum. Yargıç cumhurbaşkanı karşısında düğmesini iliklememeli ama herkes yargıcın karşısında önünü iliklemeli.

Millet sizi sevmiyorsa bırakacaksınız. İşler iyi gidiyorsa neden erken seçim var, işler kötü gidiyorsa neden kötü yönetimi yeniden seçelim? 24 Haziran'dan sonra hayalim;
1- Onarım sürecini bitirip, parlamenter sisteme dönüp kriz anında tüm partileri bir masa etrafında toplayabilmeli, 81 milyonun sevdiği bir cumhurbaşkanı olmak isterim"

İNCE'NİN HAYALİ

Millet sizi sevmiyorsa bırakacaksınız. İşler iyi gidiyorsa neden erken seçim var, işler kötü gidiyorsa neden kötü yönetimi yeniden seçelim? 24 Haziran'dan sonra hayalim;
1- Onarım sürecini bitirip, parlamenter sisteme dönüp kriz anında tüm partileri bir masa etrafında toplayabilmeli, 81 milyonun sevdiği bir cumhurbaşkanı olmak isterim.

Eski tas eski hamam olacak bunlar kaldığında. Bence buna fırsat vermeyecek bu millet. 

Karikatürlerimi yayınlayacak insanları bekliyorum. Onları evimde ağırlamak isterim. Beni rahat rahat eleştiribilecekler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN