İngiliz turistin Antalya'da 944 pounda 5 yıldızlı hayatına Serkan Özcan'dan tepki: Yerli ve milli politikanın hazin sonu

İngiliz turistin Antalya'da 944 pounda 5 yıldızlı hayatına Serkan Özcan'dan tepki: Yerli ve milli politikanın hazin sonu

İngiliz turist Josh Kerr'in Antalya'da ayda 944 pound karşılığında 5 yıldızlı otelde yaşadığını paylaşması, Türkiye'deki yaşam maliyeti tartışmalarını alevlendirdi. Ekonomist Serkan Özcan ise duruma sert tepki göstererek, "Yerli ve milli politikayla Türk insanı sürünürken, elin İngiliz'i 5 yıldızlı otelde hayatını yaşıyor!" dedi.

Antalya'da bir otele yerleşerek ayda 944 pound karşılığında 5 yıldızlı hizmet aldığını sosyal medyadan duyuran İngiliz vatandaşı Josh Kerr, Türkiye'deki yaşam maliyeti tartışmalarını alevlendirdi. Kerr, Manchester'da yalnızca kira ve faturalar için ayda 950 pound harcadığını belirterek, Türkiye'deki avantajlı yaşam koşullarına dikkat çekti. Bu durum, Türkiye'de "hayatın yabancılara daha güzel" olduğu şeklinde geniş yankı buldu.

Kerr'in paylaşımına dikkat çeken ekonomist Serkan Özcan da konuya ilişkin eleştirel bir yorumda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye'de son yıllarda uygulanan "yerli ve milli" ekonomi politikasının sonuçlarına işaret edildi. Özcan, "Öyle bir 'yerli ve milli' politika uyguladılar ki, ülkenin işçisi ve emeklisi sürünürken elin İngiliz'i 5 yıldızlı otelde hayatını yaşamaya başladı!" ifadelerini kullanarak, mevcut ekonomi politikasının ülke vatandaşlarına yansıyan olumsuz etkilerini vurguladı.

Özcan'ın yorumu, yıllarca "Bizim Hans’tan George’dan ne eksiğimiz var… Ahmet, Mehmet, Ayşe de böyle yaşayacak" diyen bir iktidarın politikalarının sonuçlarını eleştiren keskin bir gönderme olarak dikkat çekti. Özcan'ın tepkisi, sosyal medyada geniş bir tartışma başlatırken, Türkiye'deki ekonomi politikalarının sosyal adalet ve eşitlik üzerindeki etkilerini yeniden gündeme getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN