Son dakika! İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeye aldı

Son dakika! İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeye aldı

Son dakika haberi... İngiltere, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan 'kırmızı listeye' dahil etme kararı aldı.

İngiltere hükümeti, korona virüs salgını kapsamında uluslararası seyahatlere kısıtlama getirerek, Türkiye ve Maldivler’in "yüksek riskli" ülkelerin bulunduğu kırmızı listeye alındığını duyurdu. 

Koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası seyahatlere yönelik kısıtlamalar uygulayan İngiltere hükümeti, bugün Türkiye'yi seyahat listesinde orta riskli gruptan çıkararak, en yüksek riskli grup olan kırmızı listeye aldı. Türkiye’nin yanı sıra Maldivler’in de kırmızı listeye alındığı açıklandı. 

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, kırmızı listedeki ülkelerin “en aşırı durumlar dışında ziyaret edilmemesi gereken ülkeler" olduğunu ifade etti. 

YEŞİL LİSTE DE AÇIKLANDI 

Shapps, uluslararası seyahatlerde hükümetin belirlediği "yeşil listeyi" de açıkladı. Yeşil listede bulunan ülkelerden gelen kişilerin ev veya otel karantinası uygulaması zorunluluğu bulunmuyor. Yolcuların İngiltere'ye varışlarından sonra 2 gün içinde Covid-19 testi olmaları ve testleri pozitif çıkarsa kendilerini izole etmeleri bekleniyor. 

Şu anda yeşil listede Avustralya, Brunei, Falkland Adaları, Faroe Adası, Cebelitarık, İzlanda, İsrail, Yeni Zelanda, Portekiz, Singapur, Güney Georgia Adası ve St Helena Adası bulunuyor. 

TOPLAMDA 43 ÜLKE KIRMIZI LİSTEDE 

İngiltere hükümetinin, "yüksek riskli" olarak nitelendirdiği "kırmızı listede" Türkiye de dahil olmak üzere toplamda 43 ülke bulunuyor. Listedeki ülkeler arasında ayrıca Brezilya ve Hindistan gibi korona virüs mutasyonlarının görüldüğü ülkeler de bulunuyor. Listenin geri kalanında ise Afrika ve Güney Amerika ülkeleri yer alıyor. 

İngiltere'de kısıtlamaların gevşetilmesine yönelik bir sonraki hedef olan 17 Mayıs'tan itibaren uluslararası seyahatlerin yeniden gerçekleştirilebilmesi için, ülkelerdeki enfeksiyon riskine göre karantina süreci belirleniyor. Hükümetin belirlediği "kırmızı liste" kurallarına göre, bu ülkelerden İngiltere'ye gelen yolcuların 10 gün boyunca zorunlu otel karantinasına girmesi gerekiyor  

Hükümetin belirlediği otel veya tesislerde 10 gün boyunca kişilerin kendi masraflarını karşılaması gerekirken, otel ücretinin ise bir kişi için bin 700 sterlin olarak açıklanmıştı.

Öngörülen otel karantinasını uygulamayan kişiler için 10 bin sterline kadar para cezası uygulanacağı ve yolcu formlarında seyahat geçmişlerini yanlış beyan eden kişilere ise 10 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı da daha önce duyurulmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN