İngiltere'de dikkat çeken 'köpek' araştırması: Onlar bizim en yakın evcil hayvanımız

İngiltere'de dikkat çeken 'köpek' araştırması: Onlar bizim en yakın evcil hayvanımız

İngiltere'de yapılan araştırmayla köpeklerin evcilleştirilmesinin 11 bin yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı. Çalışmaya katılan Greger Larson, köpeklerin en eski ve insana en yakın evcil hayvanlar olduğunu vurgulayarak "Bu çalışma, insan ve köpek arasındaki derin ilişkinin, ne kadar geriye gittiğini, ne zaman ve nerede başladığını anlamamıza yardımcı oldu" dedi.

İngiltere'de, uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekip, köpeğin DNA'sı üzerine yaptığı araştırma ile köpeklerin evcilleştirilmesinin 11 bin yıl öncesine dayandığını keşfetti. Bu keşif, köpeklerin, hayvanlar içinde insanlar tarafından en erken evcilleştirilen canlılar olduğunu ortaya koydu.

Euronews'ta yer alan habere göre; araştırmacılar, çeşitli arkeolojik bölgelerden gelen 27 antik köpek kalıntısının tüm genomlarını analiz etti. Bunları da birbirleriyle ve modern köpeklerle karşılaştırdı. Araştırmanın sonucunda, Güney Afrika'daki Rhodesian Ridgeback, Meksika'daki Chihuahua ve Xoloitzcuintli gibi cinslerin bölgedeki eski yerli köpeklerin genetik izlerini koruduğunu ortaya koydu.

'KÖPEKLER BİZİM EN ESKİ VE EN YAKIN EVCİL HAYVANIMIZ'

Oxford Üniversitesi'nden ortak çalışmaya katılan Greger Larson, "Köpekler bizim en eski ve en yakın evcil hayvanımızdır. Eski köpeklerden alınan DNA'yı kullanarak, insan ve köpek arasındaki derin ilişkinin, ne kadar geriye gittiğini, ne zaman ve nerede başladığını anlamamıza yardımcı oldu" diye konuştu.

'AVCILIK VE TOPLAYICILIK DÖNEMİNDE KÖPEKLER EVCİLLEŞTİRİLDİ'

Çalışmanın bir başka yazarlarından ve Londra Crick Enstitüsü'ndeki antik genomik laboratuvarının grup başkanı Dr. Pontus Skoglund, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Aslında bu olay çok ilginç. Bütün insanlar daha avcı veya toplayıcıyken, gerçekten vahşi ve etobur olan bir hayvanı evcilleştirdiler. Köpekler kurtlara benziyordu, ve dünyanın birçok yerinde oldukça korkutucuydular" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN