İptal edilen KPSS sınav ücretleri ne olacak, geri verilecek mi?

İptal edilen KPSS sınav ücretleri ne olacak, geri verilecek mi?

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınavında yaşanan skandal ile birlikte ÖSYM başkanı görevden alındı. Sınavın iptal edilmesinden sonra adaylar sınav hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. Peki, İptal edilen KPSS sınavı ücretleri geri verilecek mi? İşte KPSS sınavı hakkındaki gelişmeler

KPSS sınavı hakkında ortaya atılan iddialar her geçen gün artarken soruşturmalarda devam ediyor. Sınavın iptal edilmesi ile birlikte birçok aday yeni sınav tarihini araştırmaya başladı. 31 Temmuz'da yapılan KPSS sınavında kopya soru iddiaları gündeme bomba gibi düşerken 6-7 Ağustos 14 Ağustos tarihlerinde yapılan sınavlarda iptal edildi. Peki, İptal edilen KPSS sınavı ücretleri geri verilecek mi? İşte KPSS sınavı hakkındaki gelişmeler...

KPSS sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS sınavına iptali ile birlikte yeni sınav hakkındaki araştırmalar da hız kazandı. ÖSYM başkanı Ali Ersoy yeni sınav hakkındaki detayları paylaştı. 31 Temmuz tarihinde yapılan sınav iptal edilirken devamında yapılacak olan sınavlarda iptal edildi. Yeni sınav takviminin 17 Eylül 2022 tarihinde başlayacağı açıklandı.

İptal edilen KPSS sınav ücretleri geri verilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sınavının iptal edilmesi ile birlikte adaylarda ödenen sınav ücretlerinin geri verilip verilmeyeceğini araştırmaya başladı. ÖSYM başkanı Ali Ersoy tarafından yapılan açıklama doğrultusunda adaylardan tekrardan bir sınav ücreti istenmeyeceği bildirildi. Ersoy, ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları kamuoyu ile paylaşıldığını dile getirirken, milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte de kararlı olduğunu vurguladı. Beklenmedik bu olay karşısında sınavın iptal edildiğini söyleyen Ersoy, yaşanan bu süreç için tüm adaylardan özür dilediğini ifade etti. 

KPSS ücretleri iade edilecek mi

KPSS sınavında ne oldu?

Devlet Denetleme Kurulu 2022 KPSS lisans oturumu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu ile birlikte 31 Temmuz tarihinde yapılan sınavla ilgili açıklama yapıldı.  Yapılan açıklama doğrultusunda 2022 KPSS sorularının çalındığına ya da sızdırıldığına yönelik çıkan iddialar hakkında devlet denetleme kurulunun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Gerçekleştirilen soruşturma kapsamında 03/08/2022 günü Ankara Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama ve el koyma kararı ile Mali suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü'ne verilen talimatlar üzerine özel bir eğitim kurumu ait yayınevi ve dershanede arama ve el koyma işlemi yapıldığı bildirildi. Dijital materyaller ve soru kitapçıklarına el konulduğu bildirilirken soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiği aktarıldı.

İçişleri Bakanı açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KPSS sınavına yönelik yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili adli soruşturmanın Başlatıldığını dile getiren Soylu, Devlet Denetleme Kurulu ile birlikte Yükseköğretim Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimatlar verildiğini aktardı. Soylu, gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafınca çalışmaların sürdürüldüğü dile getirdi.

DDK başkanından yeni açıklama

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, tarafından yapılan açıklama doğrultusunda sınava yönelik incelemelerin titizlikle devam edildiği vurgulandı. Vatandaşların bu konuda müşteri olması gerektiğinin altını çizen Arıncı, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

KPSS ne zman

Yayınevine operasyon düzenlendi

Gerçekleştirilen KPSS sınavındaki soruların kopya çıkması üzerine Yediiklim Yayınevine ait işyerlerinde arama başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında Yediiklim Yayınları’nda yapılan aramaların sona erdiği açıklandı.

Yayınevine ait dijital materyaller ve soru kitapçıklarına el konulduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Denetleme Kurulu’na konunun incelenmesi için talimat da bulundu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklamasını yaptı.

ÖSYM başkanı görevden alındı

ÖSYM tarafından geçtiğimiz hafta yapılan KPSS sınavına ilişkin iddialar gündemde yer alırken birçok kişide olayı yakından takip ediyor. Sınav sorularının bir yayınevi tarafından yayınlanan deneme kitapçıklarında yer aldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. CİMER'e gelen başvurular üzerine haberin kaynağı ortaya çıkarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili incelemelerin başlatıldığını aktardı. Gündeme gelen iddialar ile birlikte ÖSYM başkanı Halis Aygün görevden alındı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN