İran'ın Bakü Büyükelçisine Azerbaycan'dan nota

İran'ın Bakü Büyükelçisine Azerbaycan'dan nota

İran'ın Bakü Büyükelçisi Abbas Musevi, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Musevi'ye, Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırının Azerbaycan tarafından şiddetle kınandığı, diplomatik misyonlara yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğu bildirildi. İran hükümeti ise açıklama yayımlayarak saldırının boyutlarının "siyasi ve güvenlik makamlarının özel talimatıyla yüksek öncelik ve hassasiyetle soruşturulduğunu" açıkladı.

İran'ın Bakü Büyükelçisi Abbas Musevi, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan terör saldırısı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, her devletin Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nden kaynaklanan yükümlülükler uyarınca ülkedeki diplomatik misyonları koruması gerektiği, Büyükelçi Musevi'ye iletildi.

Musevi'ye, Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırının Azerbaycan tarafından şiddetle kınandığı, diplomatik misyonlara yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğu bildirildi.

İran'ın Bakü Büyükelçisi Musevi'den İran'ın ilgili makamlarınca, terör eyleminin failinin bir an önce adalet önüne çıkarılması, terör eyleminin kapsamlı şekilde soruşturulması, suçun organizasyon ve işlenmesine karışan diğer kişilerin tespit edilerek cezalandırılması şiddetle talep edildi.

Musevi'ye, İran'da son dönemde artan Azerbaycan karşıtı planlı kampanyadan duyulan rahatsızlık ve yaşananların zaten karmaşık ilişkileri daha da gerginleştirdiği belirtildi.

Büyükelçi Musevi ise Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ve yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek hayatını kaybeden güvenlik amiri için taziye dileğinde bulundu.

İRAN: SALDIRIYI HASSASİYETLE SORUŞTURUYORUZ

İran, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıyı kınayarak, saldırının boyutlarının "siyasi ve güvenlik makamlarının özel talimatıyla yüksek öncelik ve hassasiyetle soruşturulduğunu" açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani konuyla ilgili açıklamasında, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen ve bir kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Azerbaycan halkına ve hükümetine taziyelerini ileten Kenani, "Siyasi ve güvenlik makamlarının özel talimatıyla bu saldırının boyutları ve saldırganın saiki yüksek öncelik ve hassasiyetle soruşturuluyor." ifadelerini kullandı.

Kenani, "İlgili makam ve kurumların ön araştırmalarının sonucu, bu eylemin arkasında kişisel saiklerin olduğunu gösteriyor." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN