İsmini bir çiçekten alıyor, tatilin yeni adresi oluyor! UNESCO bile onayladı: Bu ilçe zamana meydan okuyor

İsmini bir çiçekten alıyor, tatilin yeni adresi oluyor! UNESCO bile onayladı: Bu ilçe zamana meydan okuyor

UNESCO Dünya Mirası listesine adını yazdıran o ilçe buram buram tarih kokuyor. Zamanı meydan okuyan bu ilçe üretiminden geleneksel tatlarına kadar pek çok farklı alanda eşsiz bir örnek oluşturuyor. Antalya, Muğla gibi tatil rotalarını değiştirecek bu yer şimdiye kadar bilmediğiniz güzellikleri sunuyor. İşte Türkiye'nin zamanı unutturan o ilçesi…

Karabük iline bağlı bir ilçe olarak karşımıza çıkan Safranbolu ismini dünyaca ünlü Safran çiçeğinden almaktadır. Osmanlı döneminden kalma iyi korunmuş yapılara ev sahipliği yapan bu kasaba geçmişin izlerine günümüze taşıyor. Dar sokakları, cumbalı evlerinin yanı sıra geleneksel el sanatları atölyesinde farklı fırsat ve imkanlar sağlıyor. Her yıl birçok kişi tarafından ziyaret edilen Safranbolu yerli ve yabancı turistlere kültürel bir keşif sunuyor. İşte Türkiye'nin zamanı unutturan o ilçesi…

SAFRANBOLU'DA NEREYE GİDİLİR?

safranbolu.jpg

Safranbolu Evleri: Osmanlı Dönemi'nden kalmış ve dünya mirası listesinde yerini alan tarihi evler Şehrin en önemli simgesi olarak görülüyor. Şehre giriş yapar yapmak eşsiz bir mimari ile karşı karşıya kalırken renkli tarihi mekanlarda ziyaretçileri hayran bırakıyor.

cinci-hani-ve-cinci-hamami.jpg

Cinci Hanı ve Cinci Hamamı: 17. yüzyılda inşa edilen bu yapı Osmanlı döneminin ticaret ve sosyal yaşamını sonuna kadar yansıtıyor. Geçmişte han olarak görülen bu yer şimdilerde otel olarak hizmet vermektedir.

safranbolu-carsisi.jpg​​​​​​​

Safranbolu Çarşısı: Safranbolu'ya geleneksel el sanatlarının yanı sıra yöresel ürünlerle iç içe olmak isteyenler Safranbolu çarşısına uğramadan geçmemeli. Safranbolu'nun tarihi dokusunun sonuna kadar hissettiren bu çarşı gezilmesi gereken yerler listesinde yer alıyor.

hidirlik-tepesi.jpg​​​​​​​

Hıdırlık Tepesi: Şehrin güzelliklerini yukarıdan bir bakış atmak isteyenler mutlaka Hıdırlık Tepesine uğrasın. Özellikle gün batımının muhteşem görüntüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

kaymakamlar-muzesi.jpg

Kaymakamlar Müzesi: Bir Safranbolu evinin restorasyonu sonucu oluşturulan bu müze, geleneksel Türk evi yaşam tarzını yansıtıyor.

SAFRANBOLU'YA ÖZGÜ YEMEKLER NELERDİR?

Safranbolu Lokumu: Safranbolu denildiğinde akla ilk gelen tabii ki de Safranbolu lokumu oluyor. Birbirinden farklı çeşit çeşit aromaların yanı sıra taze lezzetlerin mutlaka deneyimlemeniz gerekmektedir.

Safranlı Yemekler: İlçeye adını veren baharatı yemeklerde tatmamak olmaz. Birçok yemeğin içerisinde yer alan safran baharatı pilavdan tatlılara kadar farklı yorumlarla karşınıza çıkıyor.

Tava Ciğeri: Bölgenin geleneksel yemeklerinden biri olan tava ciğeri, özellikle kahvaltılarda tercih ediliyor.

Bükme: Safranbolu'da bükme olarak görülen bir çeşit gözleme olan bu atıştırmalık kahvaltılarda sıklıkla tercih ediliyor.

Çeşitli Reçeller ve Marmelatlar: Ev yapımı reçel ve marmelat çeşitleri, Safranbolu'nun doğal lezzetlerinden.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN