İstanbul gözetlemede 25 güvenlikte 218’inci sırada

İstanbul gözetlemede 25 güvenlikte 218’inci sırada

Çin, insanların en fazla izlendiği ilk 10 şehirden sekizine ev sahipliği yaparken, İstanbul dünyanın en fazla gözetlenen 25’inci şehri olarak listeye girdi.

Teknolojinin günlük hayatta kullanımına dair verilere yer veren Comparitech web sitesinin araştırmalarını inceleyen Online PR ajansı B2Press, ‘kapalı devre televizyon’ (CCTV) gözetimi olarak adlandırılan kamera sistemleriyle takip edilen şehirleri inceledi. Dünyanın en fazla gözetlenen şehirleri listesinde ilk sırada yer alan Çin’e bağlı Chongqing’de her bin kişiye 168 kamera düşerken, ilk onda Çin’den 8 şehir yer aldı. Her bin kişi başına 68,4 kameranın düştüğü Londra ve 15,6 kameranın düştüğü Atlanta ise dünyanın en çok gözetlenen ilk 10 şehri arasında yer alan diğer iki şehir oldu. Araştırmada ayrıca suç ve güvenlik endeksleriyle kamera sayıları karşılaştırıldı ve kamera sayısının artmasıyla güvenlik arasında güçlü bir bağ olmadığı belirtildi. 120 şehrin sıralandığı araştırmada, öncelikli olarak kamu güvenliği ve güvenlik güçleri gibi devlet kurumları tarafından kullanılan kameralara odaklanıldı.

Çin’in yanı sıra ABD, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya ve Hindistan’ın kamera sayısının fazla olduğu şehirleri barındırdığı tespit edildi. Listenin 25’inci sırasında yer alan İstanbul’da ise bin kişi başına düşen kamera sayısı 7,15 olarak açıklandı. İncelemeye göre kamera sayısının artması ve güvenlik arasında güçlü bir bağ olmadığı ortaya çıktı.

Londra kamera sayısı bakımından ilk ona girmesine karşın 100 üzerinden değerlendirilen suç indeksinde aldığı 47,54’lük değerle dünyanın en güvenli 245’inci ülkesi olarak yer aldı. İstanbul ise kamera sayısı bakımından 25. sırada yer almasına rağmen, 52,41’lik güvenlik indeksi puanıyla 218’inci sırada yer aldı. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN