İstanbul için sonunda güzel haber geldi! Sadece bir ay kalmıştı

İstanbul için sonunda güzel haber geldi! Sadece bir ay kalmıştı

Milyonlarca İstanbullu bu güzel haberi bekliyordu! Nihayet geliyor! Sadece bir ay kalmıştı... İstanbullular sonunda rahat bir nefes alacak!

Yağışsız geçen İstanbul'da barajlardaki doluluk oranları ciddi seviyelere düşmüştü. İstanbul'un neredeyse 1 aylık suyu kalmıştı. Ancak haftalardır kurak geçen İstanbul'da nihayet yağışlar peşi sıra geliyor.

METEOROLOJİ UZMANI AKTARDI

İstanbul'daki barajlardaki ciddi düşüş, İstanbullular'ı zorunlu tasarrufa ve paniğe sevk etmişti. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, X hesabından paylaşımda bulunarak barajlardaki son durumu ve yağış sonrası oluşacak durumu aktardı.

TERKOS VE DARLIK BARAJLARINA 200 MM YAĞIŞ DÜŞECEK

f7rjdesxgaazvqi.png

Ökten, yaptığı paylaşımda, "İstanbul barajları arasında en şanslı olanlar özellikle Terkos ve Darlık olacak. Buralarda 100 - 200 mm arası yağış düşmesi muhtemel. Terkos barajının doluluk oranı an itibariyle yüzde 11.65 ve Darlık barajı yüzde 34.78. Bu iki barajımız 2 gün sonra bakalım yüzde kaç olacak." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN