İstanbul sapsarı oldu! Gökyüzünü gören inanamadı: Esrarengiz bulut koca şehri resmen sardı

İstanbul’da gökyüzü bir anda sarardı! Görenleri endişeye sürükleyen bu bulutların nedeni açıklandı. Gökyüzünü gören inanamadı! Esrarengiz bulut koca şehri resmen sardı... O anları bölgedeki vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. İşte o anlar...

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde gökyüzünde beliren sarı bulutlar, bölge sakinlerini merak içerisinde bıraktı.

istanbulda-gokyuzu-neden-sari-2.png

Hava Forum konu ile ilgili bilgilendirici bir açıklama yaptı. Paylaşılan bilgilere göre, bu doğa olayı stratüs bulutu olarak adlandırılıyor. Meteoroloji uzmanları, sarı bulutların genellikle çise yağmuruyla ilişkilendirildiğini belirtti.

istanbulda-gokyuzu-neden-sari-1.png

Stratüs bulutları, su damlacıkları ve küçük buz kristalleri içeren bulut türlerinden biridir. Bu bulutlar, atmosferin alt seviyelerinde oluşur ve genellikle yoğunluğu yüksek sis ve çise yağmuru ile özdeşleştirilir.

istanbulda-gokyuzu-neden-sari.png

Stratüs bulutları, atmosferdeki nemin yoğunlaşması sonucu meydana gelir ve genellikle gri veya beyaz renkte görülürler.

istanbulda-gokyuzu-neden-sari-k.png​​​​​​​

Sarı renkli bulutların ortaya çıkmasının sebebi ise çise yağmuru içermesi ve bu yağmurun ışığı içinde hapsetmesidir. Bu durum, güneşin ışığını farklı bir renkte yansıtarak gökyüzünü sarıya çevirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN