İstanbul'a TURKOVAC'ın ilk sevkiyatı yapıldı

İstanbul'a TURKOVAC'ın ilk sevkiyatı yapıldı

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın İstanbul'a ilk sevkiyatı yapıldı. Ankara'dan gönderilen aşılar İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Aşı Deposuna getirildi.

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC, İstanbul'daki şehir hastanelerine dağıtılmak üzere İstanbul'a sevk edildi. Sabah saatlerinde yüklenilen TIR ile kara yoluyla gelen aşılar soğuk zinciri korunarak 2-8 derecede saklandı.

Aşıların bulunduğu depoda açıklama yapan İstanbul İl Aşı Sorumlusu Doktor Burhan Küçükoğlu, "Çok kısa bir süre içerisinde şehir hastanelerinde yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ı uygulamaya başlayacağız." dedi.

Küçükoğlu, bu zamana kadar henüz aşısını olmamış ya da hatırlatma dozu zamanı gelmiş tüm vatandaşları aşı olmaya davet ederek, şöyle konuştu:

"Aşıların bütün aşılar gibi 2-8 derecede korunması gerekiyor. O yüzden aşılar İstanbul'a soğuk zincir kurallarını sağlayan özel TIR'larımızla geldi. Yaklaşık 5 saat sonunda da İstanbul'a ulaştı. Gördüğünüz gibi aşıları hızlıca depomuza aldık. Aşıların uygulanacağı şehir hastanelerine naklini de hemen sağlayarak, çok kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımızı aşıyla buluşturmuş olacağız. Ayrıca halihazırda İstanbul'da 1500 farklı noktaya aşıyı dağıtabilecek soğuk zincir ağımız da mevcut. Bunun yanında vatandaşlarımızı salgınla mücadelede en büyük gücümüz olan aşıyı olmaya davet ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN