İstanbul'da 7'den büyük deprem ön görenlere sert çıkış! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan 'deprem enerji bütçesi' açıklaması

İstanbul'da 7'den büyük deprem ön görenlere sert çıkış! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan 'deprem enerji bütçesi' açıklaması

Beklenen Marmara depremine ilişkin yeni bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, İstanbul'da 7'den büyük deprem olacağını söyleyenlere çarpıcı bir çağrıda bulundu. İşte detaylar...

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu.

İstanbul'da 7'den büyük depremi ön görenler e atıfta bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, "Fayın uzunluğu ve tarihsel depremler yerine daha geçerli olan fayın 'deprem enerji bütçesi' ile ilgili verileri paylaşabilseler daha inandırıcı olacaklar" dedi.

2023/04/12/dipsiz-gol-jeoloji-muhendisi-prof-dr-osman-bektas.jpg
Prof. Dr. Osman Bektaş

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

Prof. Dr. Osman Bektaş, şunları kaydetti:

"Parson, 2004: Marmara'da 2034 yılına kadar 7'den büyük deprem olma olasılığı yüzde 35-70'dir. Bu görüş Kuzey Marmara Fayının 0-12,5 km derinliğe kadar tam kilitli, deprem enerjisi biriktirdiği varsayımına dayanır.

Oysa Uchida, 2019; Becker, 2023, Batı-Orta Marmara'da fayın sürüklenerek, Parson: (creep) Önemli miktarda deprem enerjisi harcadığını göstermişlerdir.

Bu bağlamda, 7'den büyük depremi ön görenler, fayın uzunluğu ve tarihsel depremler yerine daha geçerli olan fayın 'deprem enerji bütçesi' ile ilgili verileri paylaşabilseler daha inandırıcı olacaklardır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN