İstanbul'da Omicron patlaması! Harita yeniden kırmızıya döndü

İstanbul'da Omicron patlaması! Harita yeniden kırmızıya döndü

Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle Türkiye'de de vakalar patladı. Günlük vaka sayısı 68 bini aşarak rekor kırdı. Haftalık vaka haritasında 18-24 Aralık tarihleri arasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı 303,51 olarak açıklanan İstanbul'da ise HES haritası yeniden kırmızıya döndü.

Koronavirüsün (Kovid-19) Omicron mutasyonuyla birlikte koronavirüste alarm seviyesi yükseldi. Türkiye'de uzun süre sonra vaka sayısı 68 binin üzerine çıktı. Yeni mutasyonun etkisi il il hissedilmeye başlanırken, salgının başından bu yana en kritik kentlerden biri İstanbul oldu.

TOPLAN VAKANIN YARISINI GEÇTİ

Omicron etkisiyle megakentteki vaka sayısı, toplam vaka sayısının yarısını geçmiş durumda. Salgının bazı dönemlerinde kırmızı renklerin özellikle bazı ilçelerde yoğunlaştığı görülürken bugünkü tabloda ise kentin büyük bir bölümü kırmızıya büründü.

r11.jpg

'İSTANBUL PATLADI'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Aralık'ta koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tüm vakaların yüzde 52'si İstanbul'da tespit ediliyor. Tam anlamıyla İstanbul patladı diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

HES HARİTASI KIRMIZIYA DÖNDÜ

Sağlık Bakanlığı'nın Hayata Eve Sığar Uygulaması'ndaki yoğunluk haritasında İstanbul'un çok büyük bir bölümünün kırmızıya döndüğü görülüyor.

18-24 Aralık tarihleri arasında illere göre açıklanan her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 303,51 olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN