İstanbul'da 'Suriyelilere özel mezarlık' oluşturuldu

İstanbul'da 'Suriyelilere özel mezarlık' oluşturuldu

İBB, yoğun talep üzerine İstanbul'da yaşayan Suriyeliler için 'özel mezarlık alanı' uygulamasına gitti. Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığı'nın içinde Suriyelilere için mezar yeri ayrıldı. Suriyelilerin mezar taşlarında 'isim, soyisim, doğum ve ölüm yeri' gibi bilgilendirme açıklamaları Arapça.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığı'nın içinde Suriyelilere 'özel alan' ayırdı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu mezarlıklara defnedilen Suriyelilerin mezar taşlarındaki 'isim, soyisim, doğum ve ölüm yeri' gibi bilgilendirme açıklamaları Arapça. Tarihler ise miladi takvime göre yazılı.

5 MİLYON SURİYELİDEN 600 BİNİ İSTANBUL'DA

Türkiye'de bulunan yaklaşık 5 milyon Suriyeli'den 600 bini İstanbul'da bulunuyor. Suriyelilerin İstanbul'da yoğun olarak yaşadıkları semtler ise Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir, Sultangazi, Bağcılar, Zeytinburnu ve Fatih. Son verilere göre, İstanbul'da bulunan Suriyelilerin yüzde 86'sı Avrupa yakasında, yüzde 14'ü ise Anadolu yakasında yaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN