İstanbullulara toplu taşıma müjdesi! Marmaray, Metrobüs, İETT, Metro…Tamamen ücretsiz olacak

İstanbullulara toplu taşıma müjdesi! Marmaray, Metrobüs, İETT, Metro…Tamamen ücretsiz olacak

İstanbul'da toplu taşıma kullanan vatandaşlara müjdeli haber verildi. Tüm İstanbul’da geçerli olacak uygulama ile vatandaş sevinçten havalara uçtu. Tamamen ücretsiz olacak. İşte tüm detaylar…

Okulların açılmasına kısa bir süre kala ekiplerde harekete geçti. İstanbul'da yaşanan trafik kaosunun önüne geçmek için yeni bir uygulamaya imza atıldı. 16.000 servis aracının 300.000 çocuğu taşıyacağı yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde tüm kurumlar kolları sıvadı. Toplu taşıma araçları tamamen ücretsiz olacak. İşte tüm detaylar…

KURUMLAR KOLLARI SIVADI

11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan yeni eğitim öğretim süreci için tüm kurumlar kolları sıvadı. Kente yaşanacak trafik kazasının önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında UKOME'de İstanbul Valiliği koordinasyonunda bir araya gelen kurumlar ortak bir karara imza attı.

istanbul-toplu-tasima.jpg


İBB, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü , İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği ile İstanbul Umum Servis Araçları Odası temsilcileri, okulların yeni eğitime başlayacağı 11 Eylül günü ile ilgili ortak bir karara vardı.

TOPLU TAŞIMAYI BEDAVA KULLANACAKLAR

11 Eylül 2023 tarihinde toplu taşıma araçlarının kullanacak kişilere sevindiren açıklama geldi. Saat 06.00 ile 14:00 saatleri arasında toplu taşıma kullanımının tamamen ücretsiz olacağı belirtildi. Bunun yanı sıra sefer sayılarının arttırılacağı belirtilirken ilk iki gün okul servis araçlarının arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacağı belirtildi.
İDO’nun Sirkeci-Harem hattını kullanan yaya yolcular ise tamamen ücretsiz geçiş sağlayabilecek. Şehir Hatları’na ek vapur seferleri eklenirken tüm kurumların temsilcileri UYM (Ulaşım Yönetim Merkezi) ve AKOM’da toplanacak.

istanbul-metro.jpg


Ekipler 3 gün boyunca nöbet tutarken içi kameralarda trafiğin sürekli sürekli izleneceği belirtildi. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, okulların açıldığı ilk hafta şantiyelerde çalışma yapılmayacağını belirtirken hasar görmüş altyapılara anında müdahale edileceğinin de altını çizdi. Çalışmalarının okul açılış öncesinde tamamlanacağı belirtilirken zaruri çalışmaların gece vardiyasında yapılacağı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN