6 saatlik yol 80 dakikaya düşüyor! Türkiye yurt dışının kapılarını araladı! 1 değil, 2 değil tam 3 proje birden geliyor

6 saatlik yol 80 dakikaya düşüyor! Türkiye yurt dışının kapılarını araladı! 1 değil, 2 değil tam 3 proje birden geliyor

Seyahat, iş ya da farklı nedenlerden dolayı başka şehre yolculuk yapacak vatandaşlar bu haberle sevinçten havalara uçuyor. İki şehre müjdeli haberler verildi. 6 saatlik yolculuk artık 80 dakikaya düşüyor. 1 değil 2 değil tam 3 proje birden geliyor. İşte tüm detaylar…

“Vakit nakittir” sözü günümüzde daha büyük bir önem arz etmeye başladı. İnsanlar şehir içi ulaşımlardan ziyade şehirlerarası ulaşımlarda da hızlı olmanın yollarını arıyor. Türkiye'de bir yerden bir yere ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlar kara, hava, deniz ya da demiryolu gibi farklı alternatif ulaşım araçlarını tercih ediyor. Türkiye'de ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla önemli yatırımlar yapılan demiryolu ağına yeni 3 proje ekleniyor. Yeni proje ile birlikte 6 saatlik uzun bir yolculuk yalnızca 80 dakikaya düşüyor. İşte tüm detaylar…

DEMİRYOLU AĞI GENİŞLİYOR


Türkiye'de en çok tercih edilen ulaşım araçlarından biri olan hızlı tren ağı her geçen gün daha da geniş bir alana yayılıyor. Türkiye'nin iki büyük şehri Ankara ve İstanbul arasında yapılacak seyahat süresi yalnızca 80 dakikaya düşecek. Hızlı trenin yanı sıra süper hızlı trenler için düğmeye basıldı. İki şehir arasındaki mesafe kısalırken projenin de 2028 yılında tamamlanması planlanıyor. Ankara ve İstanbul arasındaki mesafenin kısaltılması ile birlikte daha hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlanması amaçlanıyor.

hizli-tren.jpg


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Osmaneli-Bursa-Balıkesir Hızlı Tren Hattı'nın 2026'da tamamlanacağını belirtirken Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep hattının da 2027 yılında tamamlanacağını aktardı. Yeni ulaşım ağı ile birlikte Gaziantep'ten hızlı tren ile yola çıkan bir kişi Kapıkule'ye kadar kesintisiz bir şekilde ulaşım sağlayabilecek.

2028'DE TAMAMLANACAK


Türkiye'de İzmir'e bağlantı sağlayacak olan 508 kilometrelik yüksek hızlı tren hattının ise 2028 yılında tamamlanması planlanıyor.Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresinin önemli ölçüde kısalacağı belirtilirken bu durumun ekonomiye de büyük katkı sağlayacağının altı çizildi.

tren-turkiye-hizli.jpg

YURT DIŞINA AÇILIYOR


Türkiye içerisindeki ulaşımın yanı sıra uzak Doğu'yu Londra'ya bağlayacak olan demiryolu hattı planları üzerinde çalışmalar devam ediyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek olan hat ile Türkiye'nin uluslararası ulaşım ağının da güçleneceği belirtildi.
Bakan Uraloğlu, demiryolu bağlantılarına sanayicilerin ve ihracatçıların navlun maliyetlerini düşüreceğini belirtirken 439 kilometrelik bir hattın çalışmalarının devam ettiğine değindi. 2028 yılına kadar 668 kilometre inşa edilmesi planlanan demir yolu hattı hakkında açıklamalarda bulunan Uraloğlu, yük taşımacılığının demir yollarındaki payının da artış göstereceğine değindi. 2028'de 146 milyon tona, 2053'te ise 448 milyon tona ulaşması hedefleniyor.

antep-hizli-tren.jpg

Ulaşım altyapısına yapılan yatırımların ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığı belirtilirken, Bölgesel kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacağının da altı çizildi. Hızlı tren ağı ile birlikte yapılan seyahatlerin daha güvenli olduğu belirtilirken modern ve gelişmiş bir ulaşım ağının da dünya standartlarına uygun bir şekilde yapılacağı aktarılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN