İstanbul'un göbeğinde mafya terörü

İstanbul'un göbeğinde mafya terörü

Burası ne Teksas, ne Kolombiya... İstanbul’un göbeğindeki uyuşturucu baskını yasa dışı silahlanma ve asayiş sorununun geldiği boyutu ortaya koydu. Kağıthane’deki operasyonda ekiplere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bir polis memuru şehit düştü.

İstanbul Emniyeti, önceki gece Kağıthane’deki bir adrese uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbarı üzerine baskın düzenledi. Operasyonda uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılması sonucu polis memuru Hakan Telli şehit oldu. Polis Ahmet Yasin Çevik’in de ağır yaralandığı çatışmada bir saldırgan öldürüldü. Biri yaralı dört şüpheli ise yakalandı. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet’in yönlendirildiği bölgede güvenlik çemberi oluşturuldu.

SOKAKLARIN GÜVENLİĞİ ASIL BEKA MESELESİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya, uyuşturucu tacirlerine yönelik “Yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz, nefes alamayacaksınız” dedi. Esenyurt’taki tekel vahşeti ve son dönemde yaşanan çok sayıda olay, bireysel silahlanmanın geldiği tehlikeli boyutu gösterdi. DEVA Partisi lideri Babacan da “Burası Meksika değil, Kolombiya hiç değil. ‘Türkiye Yüzyılı’ böyle olamaz. Sokaklarımızın, çocuklarımızın güvenliği beka meselesi” dedi.

VATAN’DA SONSUZ ACI

Şehit polis Hakan Telli için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlendi. 16 yıllık polis olan iki kız çocuğu babası Telli, gözyaşları arasında defnedilmek üzere memleketi Tokat’a gönderildi. Acılı aileyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Emniyet Müdürü Zafer Aktaş teskin etti.

2608krt01a-tum.jpg

Sırp mafyasının hesaplaşması, uyuşturucu kartellerinin yuvalanmaya başladığı İstanbul’da son dönemlerde yaşanan çete hesaplaşmaları kentin sokaklarında güvenlik alarmına neden oldu. İstanbul Kağıthane’de göbeğindeki uyuşturucu baskını yasa dışı silahlanma ve asayiş sorununun geldiği boyutu ortaya koydu. Esenyurt’taki tekel vahşeti ve son dönemde yaşanan çok sayıda olay, bireysel silahlanmanın geldiği tehlikeli boyutu gösterdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Kağıthane’de bir adrese uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyon sırasında şüphelilerin silahla karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı. Çatışma sırasında bazı polis memurlarının ve şüphelilerin yaralandığı öğrenildi. Bazı şüpheliler olay yerinden kaçarken, emniyet birimleri olay yerinde geniş güvenlik çemberi oluşturdu.

UZUN NAMLULU SİLAH ATEŞ AÇTILAR

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, gelen ihbar üzerine olay yerine giden ekibe, adrese girişleri esnasında içerideki şüpheliler tarafından uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada “Binadan açılan ateş sonucu operasyonda görevli Hakan Telli ve A.Y.Ç. isimli polis memurlarımız ağır şekilde yaralanmıştır. Adrese çağırılan takviye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen müdahale neticesinde D.A. isimli şahıs ölü, O.A. isimli şahıs yaralı, G.D, K.T. ve A.A. isimli şahıslar ise sağ olarak ele geçirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Operasyonda yaralanan polis memuru Hakan Telli’nin kaldırıldığı hastanede şehit olduğu kaydedilen açıklamada, diğer yaralı polis memuru A.Y.Ç’nin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

EVDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Baskın yapılan evde UZİ marka hafif makineli silah ve AK-47 tipi uzun namlulu silah ele geçirildi. Öte yandan uyuşturucu sattıkları iddia edilen Anucur adlı bu çete ile hasım oldukları bilinen Gündoğmuş çetesi arasında, Kuran kursu hocası Ramazan Arslan dahil 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmalarla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı. O tarihlerde söz konusu şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise AK-47 tipi 1 Kalaşnikof, 10 tabanca, uyuşturucu ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti. Diğer taraftan dün gece yapılan operasyonda yakalanan saldırganlar Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Faillerin polisteki sorgusu çok yönlü olarak devam ediyor.

ŞEHİT TELLİ İÇİN EMNİYETTE SON GÖREV

Şehit polis memuru Hakan Telli için dün saat 11.00’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlendi. Telli’nin naaşı resmi tören sonrası silah arkadaşlarının omuzlarında Tokat’a gönderildi. Mesleğe 2007 yılında İzmir’de başlayan şehit polis Hakan Telli, şark görevi de dahil 16 yıllık meslek hayatında yurdun birçok köşesinde görev yaptı. Şehit polis Hakan Telli evli ve biri 9, diğeri 12 yaşında 2 kız çocuğu babasıydı.

‘TÜRKİYE YÜZYILI’ BÖYLE OLAMAZ SOKAĞIN GÜVENLİĞİ BEKA MESELESİ

Kağıthane’de bir polisin şehit olmasıyla sonuçlanan çete operasyonuna ilişkin muhalefet liderleri de açıklamalarda bulundu:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Kağıthane’de uyuşturucu çeteleri tarafından şehit edilen polisimiz Hakan Telli’ye Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. İstanbul’un orta yerinde bir polisimizin uyuşturucu çeteleri tarafından uzun namlulu silahlarla şehit edilmesi kabul edilemez. Burası Meksika değil, Kolombiya hiç değil. ‘Türkiye Yüzyılı’ böyle olamaz. Sokaklarımızın, çocuklarımızın güvenliği beka meselesidir” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da şehit polis için başsağlığı mesajı yayınladı.

KOVİD İZNİNLİ 9 BİN FİRARİ HER YERDE ARANIYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Kovid-19 izninde olan ve cezalarını henüz tamamlamayan mahkûmların, 15 Ağustos akşamına kadar başvurmaları gerektiğini ifade ederek, “Müracaat etmeyen hükümlüler haklarını kaybetmiş, direkt kapalı cezaevine gitmiş olurlar” demişti.

Haber Global’in haberine göre, pandemi nedeniyle izne çıkarılan mahkûmlardan 9 bin 56’sı cezaevlerine dönmedi. Firari mahkumlar yakalanmaları halinde açık cezaevi haklarını kaybederek kapalı cezaevlerine konulacak. Salgın izni 31 Temmuz’da sona eren 19 bin 159 mahkûmun kalan cezasının infazı için yeniden cezaevine dönmesi gerekiyordu.

TBMM’den geçerek yasalaşan yeni infaz düzenlemesine göre, 31 Temmuz itibarıyla Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan süre denetimli serbestlik altında infaz edilecek. Ancak denetimli serbestlik tedbiri süresi 5 yıldan fazla olanlar açık cezaevlerine tekrar alınacak. 31 Temmuz tarihi itibarıyla uygulamaya geçen düzenlemeden, Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalan 100 bin 774 mahkûm yararlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN