İstanbul'un kanayan yarasına neşter! İstanbul Büyükşehir Belediye kimsenin gözünün yaşına bakmıyor dümdüz ediyor

İstanbul'un kanayan yarasına neşter! İstanbul Büyükşehir Belediye kimsenin gözünün yaşına bakmıyor dümdüz ediyor

İstanbul'un büyük problemine İBB'den kesin çözüm geldi. Kimsenin gözünün yaşına bakmaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yeri yerle yeksan ediyor. “Göz yummayacağız” diyerek açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, sorunlara bir bir çözüm getiriyor.

İstanbul'da koruma altında bulunan su havzalarında görülen kaçak yapılar bir süredir büyük bir problem olarak görülüyordu. 4,5 yılda gerçekleştirilen çalışmaları bir bir gözler önüne seren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kimsenin gözünün yaşına bakmıyor.

İSTANBUL'UN BÜYÜK SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Ama altında bulunan su havzalarında görülen kaçak yapılara göz açtırmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 4,5 yılda gerçekleştirdiği çalışmalar ile 881 noktada yeniden yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

su-havzalari.jpg

Kaçak yapılar ve işgaller İstanbul'da büyük bir tehdit oluştururken Ekrem İmamoğlu, “Söz konusu Emanet olunca İşte biz orada kişiyi de aileydi tanımayız. Kimse buranın işgalcisi olamayacak.” sözlerini dile getirdi.

Havza mevzuatında yer alan bilgiler mutlak koruma alanlarında kesinlikle yapı olmayacağını altını çizerken 0-1000 metrelik alanlarda herhangi bir yapılaşma izninin bulunmadığı belirtildi.

kacak-yapi-yikimi.jpg

881 YAPI ORTADAN KALDIRILDI

Konulan her kanunun bir sebebi bulunurken kanunlar çerçevesinde gereğinin yapılması gerekmektedir. Şile'nin Esenceli Mahallesi'nde geçtiğimiz 13 yıl içerisinde mutlak koruma alanlarında hiçbir kaçak yapıya dokunulmamıştır. Geçtiğimiz yıl önemli kararlar alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ ekiplerince 21 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Anadolu Yakası'nda 4,5 yılda 197 kaçak yapı yıkılırken Avrupa yakasında bu rakamın çok daha fazla olduğu görüldü. Avrupa Yakası'nda 4,5 yılda 684 kaçak yapı havzalardan kaldırıldı. Bu kapsamda işgal ve ruhsatsız yapının en yoğun bulunduğu Mahalle ise Çatalca Celepköy oldu.

kacak-yapi.jpg

Kaçak yapılara göz açtırmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında 306 kaçak yapı yıkımını gerçekleştirdi. Son 10 yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarda rekor rakamlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de kaçak yapılara fırsat vermediğini gözler önüne serdi.

Kaçak yapıların kaldırılması ile birlikte yalnızca bölgedeki ruhsatsız yerleşim değil aynı zamanda kuşların göç noktaları haline gelen su havzaları da korunmuş oluyor. 4,5 yılda 881 kaçak yapı ortadan kaldırılırken bölgede ağaçlandırma çalışmaları yapılarak beton grisinden kurtarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN