İstanbul'un suyu bitiyor! Dünkü yağış bile işe yaramadı! İstanbul susuz kalabilir

İstanbul'un suyu bitiyor! Dünkü yağış bile işe yaramadı! İstanbul susuz kalabilir

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağışlar, barajları doldurmaya yetmedi. Böyle giderse yakın gelecekte İstanbul susuz kalacak! Barajlardaki doluluk oranı yağış sonrası ne kadar oldu? İşte İstanbul barajlarında son durum...

İstanbul, dün akşam etkili olan sağanak yağışlarla rahat bir nefes aldı, ancak barajlardaki doluluk oranları hala istenilen seviyeye ulaşmadı. Bu durum, yakın gelecekte İstanbul'un su sıkıntısı yaşama riskini gündeme getiriyor.

YAĞIŞ SONRASI DOLULUK ORANI NE KADAR OLDU?

istanbul-barajlari-doluluk-orani-ne-kadar.jpg

Dün akşam yağan yağmur, İstanbul'daki barajlarda beklenen etkiyi yaratamadı. Baraj doluluk oranları, yağış sonrası yüzde 18.07'den yüzde 18.03'e düştü.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN TASARRUF ÇAĞRISI

istanbul-barajlari-doluluk-orani-ne-kadar.webp

İstanbul'un su kaynaklarındaki bu düşük doluluk oranları, yakın gelecekte su sıkıntısı yaşama riskini artırıyor. Şehir halkının su tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmesi ve suyun israf edilmemesi büyük önem taşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir önceki gün İstanbul halkını tasarruf konusunda uyarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN