İşte İstanbul’un en güvenli 7 semti! Kandilli Rasathanesi açıkladı

İşte İstanbul’un en güvenli 7 semti! Kandilli Rasathanesi açıkladı

İstanbul'da beklenen Marmara depremi nedeniyle bölgede yaşayan halk endişe duyarken Kandilli Rasathanesi İstanbul’un en güvenli 7 semtini açıkladı. Buralarda yaşayanlar riskten daha uzaktalar. İşte İstanbul’un en güvenli 7 semti…

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı etkideki iki büyük deprem sonrasında İstanbul’da beklenen deprem daha korkunç bir hal almaya başladı. Öte yandan bugün meydana gelen ve merkez üssü Marmara Denizi Gemlik körfezi olan 5,1 büyüklüğündeki deprem İstanbulluları korkuttu. İlk depremden 3 dakika sonra aynı yerde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem daha büyük endişeye neden olurken Kandilli Rasathanesi en güvenli 7 semti açıkladı.

ART ARDA İKİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Denizi'nde saat 10.42'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde hissedilen bu depremden 3 dakika sonra aynı yerde bu kez 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Bu durum sonucunda birçok insan endişeye katılırken beklenen Marmara depremi daha korkutucu bir hal almaya başladı.

yeni-proje-1-001.jpg

İSTANBUL’UN EN GÜVENLİ 7 İLÇESİ

Deprem nedeniyle İstanbul’daki en güvenli bölgeleri merak eden vatandaşlar için Kandilli Rasathanesi’nden yeni bilgiler paylaşıldı. Bu kapsamda İstanbul’da zemine en sağlam 7 ilçe açıklandı.

yeni-proje-002.jpg

Prof. Dr. Okan Tüysüz'e göre İstanbul'un zemini en sağlam yerleri:

Beykoz

Bebek

İstinye

Maslak

Şişli

Beşiktaş

Üsküdar ve kuzeyi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN