İşte kaza yapan Pegasus uçağının pilotları

İşte kaza yapan Pegasus uçağının pilotları

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaza yapan uçağın kokpitinde kaptan pilot Mahmut Aslan ile ikinci pilot Güney Koreli Ferdinant Pondaag yer alıyordu.

Pegasus Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişinde pistte tutanamayarak yola savrulmuştu.

Uçağın kokpitinde yer alan kaptan pilot Mahmut Aslan ile first officer olarak adlandırılan ikinci pilot Güney Koreli Ferdinant Pondaag da kazada yaralandı.

Pondaag'ın 14 aydır Pegasus Hava Yolları'nda uçtuğu öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait içerisinde 175 yolcu, 2 bebek, 6 mürettebat olmak üzere toplam 183 kişi bulunan uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı. Sağlık Bakanı Koca, kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
 

İSTANBUL/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN