İstila başladı uzmanlar uyardı! Yılanın ısırdığı bölgeye sakın o maddeyi sürmeyin yoksa...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanlar kış uykusundan uyandı. Doğaya akın eden yılanlar zaman zaman insan yaşamına dahil olurken yurdumuzun dört bir yanından yılan ihbarları gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar yılan saldırılarına karşı ne yapacaklarını bilmezken uzmanlardan son dakika uyarısı peş peşe geldi. Büyük yılan istilası başladı! Yılanın ısırdığı bölgeye sakın o maddeyi sürmeyin, ölüme kadar götürüyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Ülkemizde de sıklıkla görülen yılan vakalarına bir yenisi daha eklendi. Gelen görüntüleri görünce ağzınız açık kalacak. Büyük yılan istilası başladı! Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Yılanın ısırdığı bölgeye sakın o maddeyi sürmeyin yoksa... Kimse bunu bilmiyor, canınızdan olabilirsiniz. O ilimizde istila başladı!

gfgf-21.jpg

Son dönemde yılan haberleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle takip edilmekte. Yurdun dört bir yanından yılan vakaları gelmeye devam ederken uzmanlardan gelen son uyarı herkesi şoke etti. Yılanın ısırdığı bölgeye sakın o maddeyi sürmeyin.

UZMANLAR UYARDI: YILANIN ISIRDIĞI BÖLGEYE SAKIN BUNU SÜRMEYİN

Yılan saldırılarıyla ilgili önemli bilgiler veren Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hividar Altan, "Giydiği kıyafetin paçasını çorabın altına sokması gerekiyor. Çünkü kene, aşağıdan yukarıya yürüyerek çıkan bir canlıdır. İş bitiminde eve dönüldüğünde yapılması gereken ilk iş kıyafetlerin çıkarılıp kendimizi baştan aşağı tırnağa kadar incelemek. Ve herhangi bir temasın olmadığını görmek. Çünkü kene klinik vermeden günlerce orada yapışıp kalabilmekte." uyarısında bulundu.

gfgfgfgf-2023-07-25t102051-916.jpg

O İLİMİZDE İSTİLA BAŞLADI!

Yılan ve akrep ısırıklarının oldukça öldürücü olabileceğini ifade eden Altan, "Sıcakların artmasıyla özellikle Siirt dahil Güneydoğu. Yılan ve akrep sokmalarında halkta genelde bilinen şey ısırılan yeri hızlıca sarılıp bantlanıp ya da yaraya diş macunu, yoğurt gibi bir maddeyi koyup var olan mikrobun çıkarılması amaçlanmakta ama aslında bu tıbben çok yanlış bir uygulama. Yapmanız gereken ısırılan bölgeyi sıkmak değil. O bölgeyi soğuk sabunlu bir suyla yıkamak sonrasında en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde antivenom dediğimiz akrep ve yılan sokmalarının antikoru dediğimiz belli durumlarda serum bulunmakta ve hekimlerimiz tarafından uygunluk durumuna göre biz bu tedaviyi uygulamaktayız. Takibi ve tedavisi doktorlar tarafından yapılmaktadır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN