İstismarcılara destek! 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesindeki gözaltılara 'algı operasyonu' dediler

İstismarcılara destek! 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesindeki gözaltılara 'algı operasyonu' dediler

6 yaşındaki H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel tarafından Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirilmesi ve yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması ile ilgili son gelişme iki şahsın gözaltına alınması oldu. Adliyeye sevk edilen şahıslara destek içinse adliye önünde bir grup toplandı. Basın ile konuşan grup, bunun bir algı operasyonu olduğunu iddia etti.

2002 yılında 6 yaşındayken babası İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel tarafından yine aynı vakfa bağlı olan Kadir İstekli ile evlendirilen H.K.G. davasında yeni gelişmeler yaşandı.

Dün akşam saatlerinde Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Bugün ise bu iki isim gözaltına alındı.

5998581.jpg

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

6 yaşındaki çocuğun istismarıyla ilgili soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel adliyeye sevk edildi.

5998579.jpg

ADLİYEDE DESTEK YAĞDI

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'ye 'destek' için adliye önünde bir grup toplandı. Mahmut Efendi Cemaati'ne bağlı olduklarını belirten bu grup, adliye önünde bir açıklama yaparak yaşananların algı operasyonu olduğunu iddia ettiler.

Gümüşel ve İstekli'ye destek sebebi ile yaklaşık olarak 50 kişi Kartal Adliyesi önüne geldi. Mahmut Efendi cemaatinin üyesi olduğunu ifade eden Recep Konuk grup adına açıklama yaptı.

5998791.jpg

Konuk, "Yaklaşık 2 yıl önce yargıya intikal etmiş bir olayın, azgın azınlığın baskılarıyla pompalamasıyla birlikte şu an hocalarımızın derdest edilip, tutuklamaya döndürülmesini esefle kınadığımızı buradan arz ediliyorum. Henüz yargı sürecinde olan bir konuyu atılan iftiralarla birlikte özellikle Yusuf hocamıza karşı bu şekilde gözaltına alınıp, tutuklamaya sevk edilmesini anlam veremediğimizi kamuoyuna açıklamak istiyoruz. Buradan tüm Türkiye'deki vicdanlara sesleniyorum. Birtakım iftiralarla, baskılarla olayı bu şekilde tarikatlar kötüdür, cemaatler kötüdür algısını asla kabul etmediğimizi beyan etmek istiyoruz. Bu filmi daha önce izlettiler. Kötü yolda olan bir kadına o giysi giydirildi ve bu tüm Türkiye'ye sunuldu. Bunun algı operasyonu olduğunu görüyoruz. İnşallah bu zamanlar ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

fkauwjgwaaitlgh.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN