Skandal cinsel istismar davasında yeni gelişme! Kadir İstekli gözaltında

Skandal cinsel istismar davasında yeni gelişme! Kadir İstekli gözaltında

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken Kadir İstekli ile 'imam nikahıyla evlendirmesi' olayında baba Gümüşel ve İstekli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Kadir İstekli gözaltına alındı.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 2002 yılında 6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi Kadir İstekli ile 'imam nikahıyla evlendirilmesi' olayında yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Başsavcılık, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve müşteki H.K.G.'nin avukatının tutuklamaya yönelik şekildeki taleplerini inceledi.

YAKALAMA KARARI

Mahkeme, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında ayrı ayrı tutuklanmaları ve yakalama emri çıkartılmasına karar verdi. Verilen kararda, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, CD çözümünü içerir bilirkişi raporu, bu suç için yasada öngörülen cezanın alt ve üst sınırları, bu sebep ile de oluşan kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu gerekçe olarak gösterildi. Sanık kişilerin yargı alanı içinde yakalanması durumunda, 24 saat içinde mahkemede veya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesinde hazır edilmesine karar verildi.

GÖZALTINA ALINDI

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Kadir İstekli, Pendik'te gözaltına alındı. Gümüşel'le ilgili arama çalışmaları devam ediyor.

5995446.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN