İtfaiye eri ve zabıta alımları için son şans! KPSS’den 70 puan alan mutlaka göz atsın! Başvuru detayları belli oldu

İtfaiye eri ve zabıta alımları için son şans! KPSS’den 70 puan alan mutlaka göz atsın! Başvuru detayları belli oldu

İş arayan vatandaşlar özellikle kamu kuruluşlarında yapılan alımları yakından takip ediyor. Yayınlanan son ilanlar kapsamında belediyede çalışacak itfaiye eri ve zabıta memuru alımları için düğmeye basıldı. İşte belediye personel alımları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Belediyeler tarafından gerçekleştirilen personel alımları vatandaşların dikkatinde yer alıyor. İş arayan milyonlarca vatandaş güncel ilanlar hakkında araştırmalarına devam ederken o belediye itfaiye eri ve zabıta memuru alımı yapılacağını duyurdu. Belediyeler bünyesinde gerçekleştirilen personel alımları oldukça dikkat çekerken başvuru detayları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte belediye personel alımları hakkında merak edilen tüm detaylar…

BELEDİYE ZABITA VE İTFAİYE ERİ ALIMI YAPACAK

Samsun Büyükşehir Belediyesi kurum bünyesinde zabıta memuru ve itfaiye eri alınacağını duyurdu. Yayınlanan ilan kapsamında 90 tane zabıta memuru ve itfaiye ele alınacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi, adayların Genel İdari Hizmetler ŞIH sınıfında çalışacağını açıkladı. 9. ve 10. dereceden kadrolar içinde atama yapılacağı duyururken 40 tane itfaiye eri alımı yapılacak aktarıldı. Yapılacak alımlar kapsamında 50 tane zabıta memuru alınacağı da belirtildi.

samsun-buyuksehir-belediyesi-personel.jpg


PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Samsun Belediyesi bünyesinde yapılacak personel alımları için adaylardan istenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • 657 sayılı devlet memuru kanunu kapsamında geçerli olan şartları taşıması
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması,
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması,

zabita-2.jpg

ZABITA VE İTFAİYE ERİ ALIMLARI İÇİN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak personel alımları için toplam 90 kişilik kontenjan kapsamında zabıta ve itfaiye eri alımı yapılacağı aktarıldı. Alımlar kapsamında adayların gerekli mezuniyet şartlarını taşıması gerekiyor. Personel alımları için adaylardan istenen başvuru şartları şu şekildedir:

Zabıta alımları için adayların GİH sınıfı 9 derece çalışacak erkek adayları olması gerekiyor. Bunun yanı sıra en az B sınıfı ehliyeti olan adayların başvuruları geçerli olacak. Başvuruda bulunacak kişilerin kamu ve siyaset bilimi, maliye veya işletme bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. KPSS'den en az 70 puan alan adaylar başvuru yapabiliyor. Gerçekleştirilen alımlar kapsamında Arapça Mütercim ve tercümanlık programlarından mezun olan adayların da başvuru yapabileceği belirtirdi. Erkek ve KPSS'den en az 70 puan alan adayların başvuruları geçerli olacak.
itfaiye.jpg

İtfaiye eri alımları kapsamında adayların GİH sınıfı 10. derecede olması gerekiyor. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Acil durum ve afet yönetimi Bölümlerinden mezun olan en az B sınıfı ehliyeti bulunan adaylar başvuru yapabilir. KPSS'den en az 70 puan alan erkek adayların başvuru yapabileceği aktarıldı.

Yapılan alımlar kapsamında GİH sınıfı 10 dereceden zabıta alımları için adayların Mahalli İdareler, Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gıda Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Çevre Temizlik Hizmetleri önlisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. En az B sınıfı ehliyeti bulunan kadın adayların en az KPSS'den 70 puan alması durumunda başvuru yapabileceği aktarıldı.

zabita-3.jpg

Zabıta memuru ve itfaiye eri alımları için adaylardan istenen özel şartlar ise şu şekildedir:

  • Erkek adayların 1. 67, kadın adayların ise 1.60 boyunda olması,
  • Adayların 30 yaşını doldurmamış olması,
  • İtfaiye eri olarak başvuru yapacak kişilerin kapalı alan fobisinin bulunmaması şartları isteniyor.

Zabıta memuru ve itfaiye eli alımları için 24 Nisan 2023 tarihinde başlayan başvuruların 28 Nisan 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN