'İttifak yeniden kurulabilir' iddiası gündem oldu: Akşener'den CHP'ye 'kriter' şartı

'İttifak yeniden kurulabilir' iddiası gündem oldu: Akşener'den CHP'ye 'kriter' şartı

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan İYİ Parti’nin, seçimler yaklaşınca Ankara ve İstanbul özelinde CHP ile ittifaka yeniden şans verebileceği fakat kriterleri Akşener’in belirleyeceği iddiası muhalefet arasında konuşulmaya başladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacağını” açıklaması gündem olurken, muhalefet kulislerinde, yerel seçimlere yakın bir tarihte, Ankara ve İstanbul özelinde bu durumun değişebileceği ancak bu işbirliğinde “kriterleri Akşener’in belirleyeceği” konuşuluyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Akşener’in CHP’ye, Ankara, İstanbul gibi iller özelinde “HDP ile mesafeli olun. CHP’li kurmaylar söylemlerine dikkat etsin ve büyükşehirlerdeki ilçelerde iki parti arasında eşit dağılım yapılsın” uyarısını yapabileceği ifade ediliyor.

'EŞİT DAĞITIM TALEP EDECEK'

İYİ Parti’nin, halihazırda CHP'nin de Ankara adayı olarak açıkladığı Mansur Yavaş'ı destekleyeceği, ancak İYİ Parti’nin bu kez Ankara ve İstanbul’daki “olası işbirliğinde” ilçe belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerinde her iki parti arasında “eşit dağılım yapılmasını isteyeceği” de kaydediliyor. “CHP’nin de ‘eşit dağılım’ talebine karşı çıkmayacağı” ileri sürülüyor.

'KAZANACAK ADAY' DURUŞUNA DEVAM

Ancak muhalefet kulislerinde İYİ Parti’nin CHP’yi “kazanacak aday” duruşuyla zorlayacağı da iddia ediliyor. İYİ Parti’nin, iki büyükşehirdeki ilçe belediye başkanlıklarında “hangi partinin adayının kazanma ihtimali diğer partiye göre daha fazla ise diğerinin o parti lehine çekilmesinden yana tavır alacağı” da belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN