İYİ Parti'den Çin'e sert tepki: Uyduruk propagandalarla bizi aldatamazlar

İYİ Parti'den Çin'e sert tepki: Uyduruk propagandalarla bizi aldatamazlar

Pekin'in Uygur Türklerine yönelik baskıcı politikalarına tepki gösteren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş "Çin yönetimi eskiden beri Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik cinayetlerini gizlemek ve kamu oyunu aldatmak için eşitli yalanlarla dolu uyduruk propaganlara başvurduğunu biliyoruz. Çin, bu tür uyduruk ve yalanlarla dolu propagandalar ile bizi asla kandıramaz" diye konuştu.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin paylaştığı 'Gölgedeki Savaş' adlı belgeseline tepki gösterdi.

Özgür Asya Radyosu'na konuşan Yokuş, şunları kaydetti: "Çin'in bu filmi özellikle Türkiye’de yayınlamasının en büyük amacı; Doğu Türkistan'da yaşayan kardeşlerimize yönelik baskı, zulüm ve etnik soykırım cinayetleri gizlemek ve kamu oyunun yanıltmak için bu tür gerçeklere tamamen aykırı ve yalanlarla dolu böylesi uyduruk propagandaları ezelden beri yapmaktadır.

"ÇOK ÖNEMLİ MİKTARDA MASRAF YAPIYORLAR"

Çin yönetimi bu yalan ve uyduruk propagandalar için çok önemli miktarda masraflar yapıyor. Günümüzde Doğu Türkistan meselesi Çin'in en büyük sorunudur. Çin, işgal yönetimi ağır insan hakları ihlalleri yapmaktadır. Bütün bunları uluslararası toplum ve özellikle uluslararası insan hakları ve hukuk kuruluşları çok iyi biliyor ve bu konuda yayınladıkları insan hakları raporları da mevcuttur.

"2 YIL ÖNCE KAMPLARIN VARLIĞINI KABUL ETTİLER"

Bütün bunlara ve BM dahil uluslararası STK'ların Doğu Türkistan'a bizzat giderek durumu yerinde inceleme ve araştırma taleplerine izin vermiyor. Bazı ülkeler ve Parlamentolar Çin'in Uygurlara etnik soykırım yaptığını kabul eden kararlar almıştır. Günümüzde Doğu Türkistan'da en az 3 milyon civarında olduğu tahmin edilen Uygur, Kazak, Kırgız ve diğer Türkler ÇKP iktidarının Hitler faşizminden ilham ve örnek alarak kurduğu yüzlerce Çin tipi toplama kamplarında haksız ve hukuksuz olarak hapiste tutmaktadır. İYİ Parti olarak 2 yıl önce Çin'in Ankara Büyükelçiliğini ziyaret ettiğimizde Çin Büyükelçisi toplam kamplarının varlığını kendi ağzından kabul etmişti.

"TÜRKİYE HÜKÜMETİ SESSİZ KALSA DA..."

Doğu Türkistan'daki insanlık krizine karşı Türkiye hükümeti her ne kadar kayıtsız kalsa da muhalefet partileri ve özellikle Türk STK'ları Doğu Türkistan sorununa özellikle ilgi göstermekte yeri geldikçe TBMM başta olmak üzere tüm platformlarda gündeme taşımaktadırlar.

Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’daki ağır insan hakları ihlalleri ve etnik soykırım cinayetleri ortada iken, Çin'in bu tür uyduruk ve yalanlarla dolu yanıltıcı propagandalar ile bizi asla kandıramaz. Biz Doğu Türkistan'ın Çin tarafından zorla işgal edilmiş bir Türk ülkesi olduğunu çok iyi biliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN