İYİ Partili Çıray: Siz performansın fişini çekemediniz ama sağlık çalışanları sizin fişinizi çekecek

İYİ Partili Çıray: Siz performansın fişini çekemediniz ama sağlık çalışanları sizin fişinizi çekecek

İYİ Partili Aytun Çıray, sağlık sistemindeki “Beyaz Reform” olarak tanıtılan reforma tepki göstererek "Güya performans siteminin fişini çekecektiniz. Ama merak etmeyin, siz performansın fişini çekemediniz ama sağlık çalışanları sizin fişinizi çekecek." dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

"Beyaz Reform" olarak tanıtılan yeni yönetmelikte 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na tabi (madde 38 hariç) hekim ve personelin kapsam dışı bırakıldığını, bu statüler için de gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade eden Çıray, şunları söyledi:

“Yayınlanan yönetmelikle aylık gelirde bir artış hedeflenmesine karşın, hekimlerimizin sürekli olarak dile getirdikleri tek kalemde, emekliliğe yansıyan temel maaş taleplerinin karşılanması yerine ücret kalemleri daha da artırılmıştır. Gelirlerinin hesaplanması bu kadar karmaşık olan ve ücretleri çeşitli kriterlerle parça parça ödenen bir başka meslek grubu daha yoktur.

Üstelik maaşa eklenen sabit ödemeye, taban ödeme ve teşvik ödemesi adı altında, yine hekimlerin performanslarına bağlı olan bir başka ödeme eklediniz. Taban ve teşvik ödemeleri, kesintileri olabilen ödemeler olup maalesef halen hekimlerin tek kalem maaş taleplerine rağmen aylık gelirlerinin büyük bir kısmı, her ay miktarı belirsiz ve değişken olarak başka meslek gruplarında olmayan performansa dayalı olarak hesaplanacaktır. Güya performans siteminin fişini çekecektiniz. Ama merak etmeyin, siz performansın fişini çekemediniz ama sağlık çalışanları sizin fişinizi çekecek.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN