İzmir'deki fabrikada iş cinayeti: Vinçle kolon arasında kalan işçi hayatını kaybetti

İzmir'deki fabrikada iş cinayeti: Vinçle kolon arasında kalan işçi hayatını kaybetti

Yaklaşık 1 ay önce ocak patlaması yaşandığı İzmir Aliağa Sanayi Bölgesindeki Demir Çelik Fabrikasında çalışan Ayhan Yıldırak, vinçle kolon arasında kalarak hayatını kaybetti. Ocak patlaması kazasında yaralanan bir işçi hâlâ evde tedavi görüyorken, yeni bir kaza işyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin zayıflığını tekrardan gündeme getirdi.

İzmir Aliağa Sanayi Bölgesinde bulunan Kılıçlar Demir Çelik Fabrikasında çalışan Ayhan Yıldırak iş cinayetinde yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre gece vardiyasında vinç operatörü olarak çalışan Yıldırak sabah saat 06.00 civarı vinçle kolon arasında kaldı. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sabah saatlerinde olay yerine gelen adli ve kolluk görevlileri olay yeri incelemesinde bulunarak sorumluların ifadesine başvurdu. İşyerinde kazanın nasıl olduğuna dair görgü tanığı arayan savcılık, işyeri işçi sağılığı güvenliği tedbirlerini de inceledi.

Kaza nedenine dair ayrıntılı bilgi edinilemezken evli ve dört çocuk babası olan Yıldırak’ın cansız bedeni otopsi işlemlerinin ardından yarın Menemen’de toprağa verilecek.

225084.jpg

Bundan yaklaşık 1 ay önce Kılıçlar fabrikasında ocak patlaması yaşanmış ve kaza ucuz atlatılmıştı. Bu kazada yaralanan bir işçi hâlâ evde tedavi görüyorken, yeni bir kaza işyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin zayıflığını tekrardan gündeme getirdi.

12 saat çalışmanın olduğunu söyleyen işçiler, çalışma koşullarının düzelmesi ve ücretlerin yükselmesi için idarecilerle konuşmaya çalışsalar da kendilerini dinlemediklerini ve sürekli işten çıkarılma tehdidiyle çalıştıklarını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN