Jandarmadan 'sabotaj' uyarısı: WhatsApp gruplarına inanmayın

Jandarmadan 'sabotaj' uyarısı: WhatsApp gruplarına inanmayın

Türkiye'nin güneyindeki birçok bölgede çıkan orman yangınları günlerdir söndürülemiyor. Yangınların çıkış nedeni henüz bilinmezken bazı kentlerden provokasyon haberleri gelmeye devam ediyor. Manavgat'ta görev yapan jandarma komutanı silahla nöbet tutan grupları toplayarak provokasyon uyarısında bulundu: WhatsApp gruplarından sürekli yanlış plaka atıyorlar. O üye olduğunuz WhatsApp gruplarını silin ve bunlara inanmayın. Birbirinize düşürmeye çalışıyorlar.

Türkiye'de 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 6 günde birçok kentte çıkan toplam 144 orman yangınının 134'ü kontrol altına alındı. 5 ilde devam eden 10 yangın için söndürme çalışmaları sürerken bazı kentlerden provokasyon haberleri geliyor.

İlk olarak Antalya Manavgat'ta yangın söndürme çalışmalarına destek için ormana çıkan iki kardeşin linç girişimine uğramıştı. Diğer yangın bölgelerinden de 'sabotajcı avı' haberleri gelmeye başladı.

Bazı gruplar sokak sokak gezerek 'sabotajcı' avına çıkarken bazıları da silahlarla yol kesip 'nöbet' tuttu. Sabotaj haberini alan diğer gruplar ise resmi araçlar dışındakilere geçiş izni vermedi.

'SÜREKLİ YANLIŞ PLAKA ATIYORLAR'

Manavgat'ta görev yapan jandarma komutanı silahla nöbet tutan grupları toplayıp provokasyon uyarısında bulundu. Jandarma komutanı şunları açıklamalarda bulundu:

"Sizin o üye olduğunuz WhatsApp gruplarından sürekli yanlış plaka atıyorlar. Sonra burada çevireceksiniz başınıza büyük olaylar gelecek. O üye olduğunuz WhatsApp gruplarını silin ve bunlara inanmayın. O gruplar takip ediliyor. Gerçekten şüpheli bir durum olursa bize iletin. Sizlerin yaptığınız bu hareketler bizim işimizi aksatıyor. Atılan plakaları biz denetliyoruz zaten. Hepimizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.

'SİZLERİ BİRBİRİNİZE KIRDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Sizlerin böyle yollara düşmesini gerektirecek bir şey yok. 'Her gün bir sürü molotof kokteyli atılıyor' diyor. Öyle bir şey yok. Yakalanan arkadaşlar da serbest kaldı suçsuz oldukları için. Sizlerin yaptığı bu hareketler bizim zamanımızı alıyor.

Atılan bütün plakaları biz değerlendiriyoruz. Sizleri birbirinize kırdırmaya çalışıyorlar. Yarın senin plakanı verecekler, seni tanımayacaklar, seni linç ettirmeye çalışacaklar..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN