Japon uzman, il il sıraladı: Buralarda her an deprem olabilir! 'Artık hazır olmalısınız' diyerek uyardı

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde son dönemde yaşanan irili, ufaklı depremler vatandaşları korkuttu. Yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, 5 kent merkezinde deprem riskinin hayli yüksek olduğunu söyledi. İşte, Yoshinori Moriwaki deprem açıklaması...

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, deprem beklediği illeri sıralayarak hazır olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde düzenlenen Merzifon 7. Kitap Fuarı'na katılan deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir tarafında deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale'de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde. Artık hazır olunsun" dedi.

Binaların bulunduğu zeminin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin önemine değinen Yoshinori Moriwaki, su şişesi, toz maskesi, deprem çantası ile düdüğün depreme hazırlık olarak bulundurulmasını tavsiye etti.

yoshinori-moriwaki-deprem-yorumu-2.jpg

MARMARA'DA DEPREM RİSKİ VAR MI?

Geçtiğimiz hafta Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, depremin ardından, "İstanbul depremini tetikler mi?" sorusu yeniden konuşulmaya başlanmıştı.

Yer bilimciler, bölgede stres birikiminin arttığına dikkat çekerek uyarılarda bulunuyor.

İstanbul'dan da hissedilen ve paniğe yol açan depremin, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) 1953 yılında kırılan bir kolunda gerçekleştiği ifade ediliyor. Fakat uzmanlar olası İstanbul depreminin KAF'ın kuzey kolunda meydana geleceğini söylüyor.

yoshinori-moriwaki-deprem-yorumu-3.jpg

yoshinori-moriwaki-deprem-yorumu-5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN