Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na kapatma davası bugün görülecek

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na kapatma davası bugün görülecek

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne "kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlaması ile açılan kapatma davasının ikinci duruşması bugün görülecek.

Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne açılan kapatma davasının ikinci duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Davada "kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlaması ile derneğin feshi talep ediliyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Platform, 1 Haziran'da görülen ilk duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, bu suçlamanın derneğe yönelik "kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı" yönündeki iddialardan ve "somut hiçbir olguya dayanmayan" yazılı başvurulardan oluştuğunu kaydetmişti.

PLATFORM HAKKINDA

Platform Türkiye'de işlenen kadın cinayetlerinin kaydını tutup, her ay bu verileri açıklıyor. 2010 yılında Münevver Karabulut cinayetinin gündeme gelmesiyle birlikte kadın cinayetlerinin toplumsal bir soruna dönüşmesini engellemek amacıyla kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, faaliyetlerine 2012 yılından bu yana dernek olarak devam ediyor.

Türkiye genelinde temsilcileri bulunan dernek, kadın cinayetlerini, şüpheli kadın ölümlerini ve hukuki süreçleri takip ediyor, öldürülen kadınların ailelerine ve şiddet gören kadınlara hukuki destek sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN