Kadın derneğinin erkek başkanı'ndan tepki çeken hareket

Kadın derneğinin erkek başkanı'ndan tepki çeken hareket

Kadın örgütlerine göre, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Temmuz 2021'de İstanbul Sözleşmesi’nden resmen çekilmesi sadece kadınlara yönelik hak ihlallerinin değil, anayasal ihlallerinin de önünü açtı. Çınar Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sema Nur Dilek’e İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına ilişkin soru yönelten Eskişehir’de Es TV muhabiri, derneğin genel başkanı ve Ankara Şehir gazetesinin sahibi Hüseyin Akın tarafından engellendi.

Türkiye, Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Temmuz 2021'de İstanbul Sözleşmesi’nden resmen çekildi. Bu kararın üzerinden bir seneyi aşkın süre geçerken yüzlerce kadın cinayeti meydana geldi.

Çınar Kadınları Derneği'nin Eskişehir şubesi açılında tepki çeken bir olay yaşandı. Açılış sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çınar Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sema Nur Dilek’e İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması hakkında soru sorulunca araya girenler oldu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ SORAN MUHABİRİ ENGELLEDİ

Diken'in haberine göre; Dilek’in yanına gelen bir kadın, “Sanatsal yönüne bakıyoruz” deyince Dilek, “Girmeyeyim ben o konuya” diye geçiştirdi. Dilek, kadına yönelik şiddet hakkındaki soruyu da yanıtsız bırakırken, araya giren dernek genel başkanı ve gazete sahibi Hüseyin Akın, ise soru soran muhabiri tersledi.

Akın şu tepki çeken sözleri sarf etti:

“Önce bizi tanımanız lazım… Bırakın, önyargıdan kurtulun… Kadın derneği deyince kadınlardan ibaret bir dernek ifadesi geliyor. Feministçe davranışınızla bir yere gelemeyiz. Sorularınıza müdahale etmek zorundayım çünkü biz her soruyu kabul etmiyoruz. Çünkü biz proje derneğiyiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN