Kahvaltılarda löp löp yeniyordu… Canan Karatay “Kısır yapıyor” diyerek uyardı! Peynir ve zeytinler yıllarca zehir olmuş

Kahvaltılarda löp löp yeniyordu… Canan Karatay “Kısır yapıyor” diyerek uyardı! Peynir ve zeytinler yıllarca zehir olmuş

Hem beslenme hem de sağlık açısından verdiği tavsiyelerle adından sık sık söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, kesinlikle ağzınıza sürmeyin diyerek herkesi tek tek uyardı. “Kısır kalırsınız” sözleri ile herkesi tedirgin eden Karatay, yasaklılar listesine o ürünleri de ekledi. İşte Canan Karatay'ın altın tavsiyeleri…

Hayatımızın içerisinde yer alan pek çok farklı ürün bulunurken Prof. Dr. Canan Karatay, kesinlikle tüketilmemesi gereken besinleri ısrarla vurguluyor. İnsanların daha sağlıklı yaşaması için tavsiyelerde bulunan uzman isim, kahvaltı sofralarında bulunan tehlikenin büyüklüğünü işaret etti. Sofraların vazgeçilmez besinleri arasında yer alan 2 ürün için ciddi uyarılarda bulunan Karatay, yıllarca yapılan yanlışları söyledi. İşte Canan Karatay'ın altın tavsiyeleri…

YILLARCA YANLIŞ TÜKETİLDİ

Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltı sofralarında farklı çeşitleriyle sık sık gördüğümüz zeytin ve peynir için önemli uyarılarda bulundu. Yanlış işlemlerden geçen peynir ve zeytinlerin kısırlık riskini arttırdığını ifade eden Karatay, bazen sağlıklı diye tükettiğimiz o besinlerin tam bir zehir olduğuna değildi. Her damak tadına uygun farklı lezzette yer alan bu ürünlerin farklı işlemlerden geçtiğine değinen uzman isim, sağlığımızı riski atan durumlar yaşandığını aktardı.

peynir-zeytin-canan-karayay.jpg

SAKIN BU ŞEKİLDE TÜKETMEYİN

Yıllardır zeytinlerin tuzlu suya koyularak tüketildiğini ifade eden Karatay, kesinlikle yanlış bir işlem olduğunun altını çizdi. Peynirin de suya koyularak tuzunun çıkmasına beklemenin kısırlık riskini arttırdığını ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltı sofralarında tükettiğimiz zeytin ve peynirin yağ ve tuz çeşitleri ile birlikte katkı inin maddelerine de dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

zeytin-1.jpg

Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen peynir ve zeytini tüketirken sağlığınıza riske atıyorsunuz diyerek açıklamalarına devam eden Karatay, yağlı ve kristal tuzlu peynir ve zeytinin tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Sofralarda yer alan ürünlerin içerisindeki katkı maddelerinin insan sağlığı için son derece zararlı olduğunu her fırsatta vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay, bu konuda herkesin hassas olması gerektiğini söyledi.

TEMİZLİK MALZEMESİ DİYE KULLANMAYIN

Her kadının temizlik malzemeleri arasında yer alan çamaşır suyunun da sağlığı olumsuz etkilediğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz." sözleriyle dikkat çeken bir açıklamaya imza attı.

camasir-suyu.jpg

Çamaşır suları, bulaşık suları ve yüzeyi temizleyici gibi temizlik maddelerinin içerisinde bulunan zehiri işaret eden Karatay, kimyasal kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Canan Karatay, “Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz; suya koyup onları koyup tuzunu çıkartıyorum' derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN