Kamuya KPSS'siz binlerce personel alınıyor! 6 bakanlık seçim öncesi kesenin ağzını açtı

Kamuya KPSS'siz binlerce personel alınıyor! 6 bakanlık seçim öncesi kesenin ağzını açtı

Kamu iş ilanları bu yıl bitmeden güncellendi. İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı 10 farklı ilanla 2 bin 873 personel memur alımı yapılıyor. İlanların bazılarında KPSS şartı aranmazken, bazılarında ise KPSS puanı isteniyor. İşte, kamu personel alım ilanları...

Kamu memur alım ilanı personel işçi alımı özellikle iş arayan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Zira, son yılların en fazla işsizliğin yaşandığı şu günlerde kamu kurumlarında personel memur olarak çalışmak oldukça cazip.

KAMU PERSONEL ALIM İLANLARI

İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 10 farklı ilanla 2 bin 873 personel memur alımı yapılıyor.

6 bakanlığın kamu personel alımı kontenjanları şöyle:

* İçişleri Bakanlığı 80 memur alımı
* Milli Savunma Bakanlığı 555 memur alımı
* Sağlık Bakanlığı 8 memur alımı
* Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 farklı ilanla 135 memur alımı
* Milli Eğitim Bakanlığı 10 memur alımı
* Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 bin 10 memur, 50 personel, 25 stajyer alımı

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 50 muhasebe denetmen yardımcısı alımı yapılacak. Başvuru için iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, hukuk fakülteleri mezunu olmak gerekiyor. KPSS 75 puan şartı ile başvurular 19 Aralık 2022'de başlayacak.

MUHASEBE DENETMEN YARDIMCISI İŞ İLANI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na kadrolu 10 müfettiş yardımcılığı alımı için başvurular 19-30 Aralık 2022 tarihleri arasında olacak. 2021 veya 2022 yılı KPSSP48 puan türünden 80 ve üzerinde puan almış olmak, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak gerekiyor.

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI İŞ İLANI

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 25 stajyer muhasebat kontrolörü alımı yapılacak. Başvuru için KPSS'den 80 puan şartı var. İktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, hukuk fakültelerini bitirenler başvurabilir. Süreç 23 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

MUHASEBAT KONTROLÖRÜ İŞ İLANI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı için 2 bin yeni memur alımı başvuru ilanı yayımlandı. 2 bin gelir uzman yardımcısı alımı için hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları başvuru yapabilecek. KPSS'den en az 70 puan şartı var.

GELİR UZMAN YARDIMCISI İŞ İLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde KPSS şartsız 10 sözleşmeli bilişim personel alımı yapılacak. Başvuru için bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve endüstri mühendisliği mezunu olmak gerekiyor. Başvurular 19 Aralık 2022'de başlayacak.

BİLİŞİM PERSONELİ İŞ İLANI

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 52 şehir için 110 kütüphaneci memur alımı yapılıyor. 110 kütüphaneci alımı için bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden mezun olmak şartı var. Başvurular 19 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

KÜTÜPHANECİ İŞ İLANI

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde GİH sınıfı 25 kamu personel alımı yapılacak. KPSS'den en az 70 almak gerekiyor. Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ve fakültelerin mimarlık mezunu olmak şartı var.

STAJYER KONTROLÖRLÜK İŞ İŞANI

SAĞLIK BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

Sağlık Bakanlığı bünyesinde Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü için kadrolu GİH sınıfı 8 sağlık uzman yardımcısı alımı yapılacak. Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler ile İktisat, İşletme Fakültelerinin Maliye, İktisat, Kamu Yönetimi, Sağlık Bilimleri Fakültesi veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu olmak ve KPSS'den en az 70 isteniyor. Başvurular 19 Aralık 2022'de başlayacak.

SAĞLIK UZMAN YARDIMCILIĞI İŞ İLANI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde KPSS taban puansız 36 farklı branşta 555 memur alımı yapılıyor. 31 Aralık 2022'ye kadar online olarak başvurular sürecek. Başvuru için adayların lise, önlisans ve lisans mezuniyetlerine bakılacak.

Milli Savunma Bakanlığı'na 555 personel alımı yapılacak kadro dağılımı şöyle: Mühendis, tabip pratisyen, psikolog, diğer teknik hizmet personeli, tekniker, mütercim tercüman, laborant, müze görevlisi, restoratör, hemşire, kütüphaneci, destek personeli, aşçı, garson, hastabakıcı, bulaşıkçı, çilingir, hizmetli, şoför, terzi, kaloriferci, bulaşıkçı, bahçıvan, berber, kuru temizleme, kunduracı, duvarcı, hayvan bakıcısı, asansör bakımcısı, marangoz, teknisyen, metal işleri, sıhhi tesisat, elektrik, teknik ressam, büro personeli.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL İŞ İLANI

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

İçişleri Bakanlığı 80 uzman yardımcısı alımı yapacak. 2021-2022 KPSS'den aşağıdaki puan türlerinden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak şartı var.

İçişleri Bakanlığı 54 personel alımının dağılımı ise şöyle: Hukuk, Kamu Yönetimi, Maliye, İktisat, İşletme, Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Ekonometri, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, İstatistik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte/ Bölümleri.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı; bilgisayar mühendisliği, kontrol ve bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri ve mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerine 6 personel istihdam edecek.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı'na; 2 endüstri mühendisliği, 2 mimarlık, 2 makine mühendisliği bölümü, 2 inşaat mühendisliği bölümü, 2 iletişim fakültesi, 10 hukuk fakültesi mezunu alınacak.

İçişleri Bakanlığı memur alımı için başvurular 19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında olacak.

UZMAN YARDIMCISI İŞ İLANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN