Kan donduran istismar zincirinde iddianame ortaya çıktı: Suçlamaları kabul etti

Kan donduran istismar zincirinde iddianame ortaya çıktı: Suçlamaları kabul etti

Türkiye’nin konuştuğu İstanbul'daki sucu dükkanındaki ses yalıtımlı odada çocuklara cinsel istismar olayına ilişkin hazırlanan iddianame ortaya çıktı. Metin Şenay üzerine atılı suçlamaları kabul etti. Hakkında 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Bağcılar'da bulunan sucu dükkanında 10 yıldan fazla süredir çocuklara cinsel istismarda bulunan 60 yaşındaki Metin Şenay üzerine atılı suçlamaları kabul ettiği kaydedildi.

Sucudaki ses yalıtımlı odada cinsel istismar skandalında iddianame ortaya çıktı. İddianamede beyanlarına yer verilen çocuklar istismara uğrarken videolarının çekildiğini ve bu görüntülerin Metin Şenay tarafından kendilerine zorla izletildiğini anlattı. Çocuklar ölümle tehdit eden Metin Şenay, mağdurlardan birine karşı gerçekleştirdiği cinsel istismar eylemini kabul etti.

Her ayrıntısı kan donduran istismar zinciri, 24 Mayıs 2023’te 11 yaşındaki M.Y’nin okul çıkışı eve geç kalması üzerine aile kayıp ihbarında bulunmasıyla ortaya çıktı. Polisin yaptığı çalışmada Yenimahalle Mahallesi’nde Metin Su isimli su dükkânı bulunan Metin Şenay’ın, M.Y’yi minibüsüne bindirerek dükkânına götürdüğü tespit edildi.

Dükkâna giren ekipler, M.Y’yi gizli odada buldu. Metin Şenay, 25 Mayıs 2023’te tutuklandı. Dükkânda çocuklara ait istismar görüntüleri ele geçirildi.

CİNSEL SALDIRIYA 5 YAŞINDA BAŞLAMIŞ

Hazırlanan iddianamade Şenay’ın bir mağdura 2011 yılında henüz 5 yaşındayken cinsel saldırıda bulunmaya başladığı, bu saldırının 2021 yılına kadar çocuk felç geçirene dek devam ettiği, yaşları 10 ve 11 olan iki kardeşe ise 2019’dan 2023’e kadar cinsel saldırıda bulunduğu, çocukların seslerinin duyulmaması için duvarları süngerle kapladığı ve duvarlara, "Sözümü dinlemezsen çok acı veririm, gerekirse öldürürüm" şeklinde tehdit içerikli notların asılı olduğu belirtildi.

İddianamede ayrıca Şenay'ın mağdur çocuklara cinsel saldırıda bulunduğu anları kayda aldığı da anlatıldı.

Şenay’ın son mağdur çocuğa yönelik cinsel saldırı suçunu işlediği ve üzerine atılı suçlamaları kabul ettiğini beyan ettiği kaydedildi. İddianamede, Şenay’ın 2009 yılında kız çocuğuna istismarda bulunmaktan yargılandığı, 3 yıla yakın bir süre tutuklu kaldığı, verilen hapis cezasının ise Yargıtay tarafından bozularak beraatına karar verdiği anlatıldı.

İddianamede Metin Şenay’ın 4 mağdura yönelik işlediği suçlar nedeniyle, her bir mağdur yönünden toplamda 82.5 yıldan 244 yıl 5 aya kadar hapis cezası ve çocukların 12 yaşını doldurmamış olmaları nedeniyle de toplam 216 yıldan az olmamak üzere hapsi istendi. Sanığın, kamuya karşı işlediği “Müstehcenlik” suçundanda da 2 yıldan 5 yıla kadar hapsini istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN