Kar İstanbul'u esir aldı! Özel araçlara trafik yasağı

Kar İstanbul'u esir aldı! Özel araçlara trafik yasağı

Megakentte etkili olan yoğun kar yağışı sonucu otogarlardan çıkışlar ve İstanbul Havalimanı'ndan uçuşların yapılamamasının ardından özel araçların da trafiğe çıkışı yasaklandı. Olumsuz hava koşullarının devam edeceğini bildiren İstanbul Valiliği, özel araçların saat 13.00'a kadar trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

İstanbul son yılların en yoğun kar yağışını aldı, dün başlayan kar fırtınası kentin üzerine karabasan gibi çöktü.

Ana yollar kapandı, trafik kilitlendi, otobüs seferleri iptal edildi. Sürücüler tipide mahsur kaldı. Kimileri evine gitmek için karda kilometrelerce yürüdü. Trakya ve İzmit istikametinden gelen araçlar geri çevrildi. İstanbul Havalimanında uçuşlar yapılamadı. Otogarlardan otobüs çıkışları yasaklandı. Yüzlerce araç birbirine girdi.

Kar yağışı yurdun büyük bir bölümünde etkili olmaya devam ederken İstanbul'da bazı önlemler alındı.

ÖZEL ARAÇLARIN TRAFİĞE ÇIKIŞI DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşullarının devam etmesi sebebiyle saat 13.00’e kadar özel araçların trafiğe çıkmayacağını bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

"Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle, bugün saat 13.00’e kadar, toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir. Anadolu ve Trakya istikametlerinden şehrimize araç girişi çıkış kısıtlaması devam edecektir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN