Kar yağışı felakete dönüşebilir! Uzmanlardan 'O tarihte doğudan büyük bir canavar gelecek' uyarısı: Ortalık karışacak

Kar yağışı felakete dönüşebilir! Uzmanlardan 'O tarihte doğudan büyük bir canavar gelecek' uyarısı: Ortalık karışacak

Son dakika haberi... Hafta sonundan beri tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yağışları beraberinde getirdi. Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği kar yağışları birçok kentte etkisi gösterirken 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusu merak konusu oldu. Dün gece saatlerinde İstanbul'da etkisi gösteren kar yağışlarının ardından ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den yeni bir uyarı geldi. O tarihe dikkat, kar fırtınası geliyor. Göz gözü görmeyecek!

Türkiye hafta sonundan bu yana yağışlı ve soğuk havanın etkisi altında. Yıl başından bu yana ilk defa bu kadar etkili olan soğuk hava dalgası yağışları kendisiyle birlikte getirdi. Ancak beklenen kar yağışı henüz İstanbul'da görülmüş değil. Birçok kentte kar yağışları görülürken 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusu araştırılmaya devam ediyor. Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, beklenen tarihi açıkladı. O tarihte doğudan büyük bir canavar gelecek. Göz gözü görmeyecek! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Uzmanlar Şubat ayında beklenen kar yağışının geleceğini söylemişti. Bu doğrultuda güncel hava durum değerlendirmesini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

fdfdfd-56.jpg

Yağışların ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR

İstanbul'da bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. Ankara'da ise aralıklarla kar yağışı etkili olacak. İzmir'de bugün yağış beklenmiyor, hava sıcaklığı ise 11 derece olacak.

fddfdf-6.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

O TARİHTE DOĞUDAN BÜYÜK BİR CANAVAR GELECEK

Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar yağışı için yeni uyarılarda bulundu. Şubat ayının çetin geçeceğini belirten Kerem Ökten, o tarihe dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu:

"Şubat ayında İstanbul dahil Ülkemize ardı ardına kar yağışları gelecek. Sonrasında haftalarca bahsettiğim stratosferik darbe yere yansıyacak. Büyük bir canavar doğudan yola çıkacak. O canavar gündemi çok meşgul edebilir. Bize gelirse ortalık karışır."

b1-001.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

1 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png
2 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png
3 ŞUBAT 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png
4 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png
5 ŞUBAT 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN