Kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara (Kar tatili yapan iller)

Kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara (Kar tatili yapan iller)

Türkiye'de etkisini göstermeye devam eden soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle bazı illerin valilikleri 17 Mart Perşembe günü eğitime kar tatili verildiği haberini paylaştı. Okullar 1 gün süreyle kapatıldı. İşte kar yağışı nedeniyle eğitime ara veren iller...

Meteoroloji'den gelen son hava durumu verilerine göre, yurtta sıcaklııklar mevsim normalleri altında seyretmeye devam edecek. İstanbul'da ise geçtğimiz Perşembe günü başlayıp şehirde etkili olan kar yağışının yeniden geri döneceği uyarısı yapıldı. Kar yağışı beklentisi nedeniyle THY, 18 Mart’ta planlanan İstanbul Havalimanı kalkışlı 57 tarifeli seferini iptal etti.

YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Yurt genelinde ise hava parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara'nın batısı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi, gece saatlerinde Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunurken, kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EĞİTİME KAR TATİLİ

Türkiye'nin bazı illerinde etkili olan kar yağışı valiliklerin 17 Mart Perşembe günü eğitime kar tatili vermesine neden oldu.

İşte kar tatili yapan illerimiz:

ARDAHAN:

Ardahan'ın Posof ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, ilçede devam eden yoğun kar ve tipinin ulaşımı aksattığını söyledi.

Kar yağışının Posof ilçesinde şiddetini arttırdığını belirten Bulut, "Bu yüzden ilçedeki ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitime bugün ara verdik." dedi.

ARTVİN:

Artvin merkez ve bağlı köyler olmak üzere Şavşat ve Murgul ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bölgemizde etkisini gösteren yoğun kar yağışına bağlı olumsuz hava koşulları ve buzlanma tehlikesi nedeniyle; meteorolojik uyarılar da dikkate alınarak; 17.03.2022 Perşembe günü Artvin Merkez ve Merkeze bağlı köyler ile Şavşat ve Murgul ilçelerimizde eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

RİZE:

Rize merkez ve ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

Rize'nin merkez ve ilçelerinde devam etmekte olan kar yağışı şiddetini sürdürüyor. Meteorolojinin Karadeniz Bölgesi'nde yapmış olduğu kuvvetli kar yağışı uyarısının ardından Rize Valiliği açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 17 Mart 2022 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

GİRESUN:

Giresun'un bazı ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle, Çamoluk, Çanakçı, Doğankent ve Güce ilçelerinde bir gün, Dereli ilçesinde ise iki gün süreyle eğitime ara verildi.

Merkez ilçenin yanı sıra Espiye, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz, Tirebolu, Yağlıdere ilçeleri ile Bulancak'taki Yalıköy Şehit Üsteğmen Barış Çakır İlkokulu ve Ortaokulu ile Erdoğan Emekli Başkomiser Galip Güngör hariç tüm köy okullarında da eğitime bir gün ara verildi. Bu ilçelerde ayrıca taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin izinli sayılacağı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN