Kar yolları kapattı! Hamzabeyli’de 20 kilometre tır kuyruğu

Kar yolları kapattı! Hamzabeyli’de 20 kilometre tır kuyruğu

Bulgaristan'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Hamzabeyli Sınır Kapısı’na gelen tır sürücüleri 20 kilometrelik uzun araç kuyruk oluşturdu. Kışın kapanan yollar nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten tır sürücüleri "Kuyruk sırasında tuvalet olmaması en büyük sorunumuz. İki günümüz burada geçiyor ama etrafta tuvalet yok" dedi.

Bulgaristan’da etkili olan yoğun kar yağışı yolların kapanmasına sebep oldu. Yolların kapanması nedeniyle Türkiye’den Avrupa ülkelerine ihraç yükleri taşıyan tırlar da olumsuz etkilendi. Tır şoförlerinin Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda bekleyişleri sürüyor.

TIR SÜRÜCÜLERİ ZOR ANLAR YAŞIYOR

Tır kuyruğunun yaklaşık 20 kilometreyi bulduğu Sınır Kapısı’nda bekleyen yüzlerce tır sürücüsü, günlerdir sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Bir tır sürücüsü sıranın kendisine gelmesi için ortalama 2 gün sırada bekliyor. Sırada beklerken araçlarında uyuyan sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşıyor.

8210413.jpg

"TUVALET YOK"

Bulgaristan’da yolların kapandığını ifade eden tır sürücüsü Mustafa Bozkuş, “30 senedir bu mesleği yapıyorum ama çekilmez hale geldi. Kış ayları bizim için daha zor geçiyor. Kar ve fırtına nedeniyle dolap açmak çok zor. Kuyruk sırasında tuvalet olmaması en büyük sorunumuz. İki günümüz burada geçiyor ama etrafta tuvalet yok” dedi.

"YILLARDIR TUVALET ÇİLESİ ÇEKİYORUZ"

Manisa’dan yüklediği yükü Hırvatistan’a götürmek için yola çıkan tır sürücüsü Ömer Baş, “Tuvaletimizi yapacak yerimiz yok. Tarlalara tuvaletimizi yapıyoruz. İki aracın ara yerine girip namaz kılınıyor. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. Çözüm bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

8210411.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN