'Karar yanlış' diyen avukattan hakime ihtarname! IBAN numarasını verdi: Zararımı karşıla!

'Karar yanlış' diyen avukattan hakime ihtarname! IBAN numarasını verdi: Zararımı karşıla!

İstanbul'da bir avukat, sattığı dairenin 2019 yılına ait fatura ve aidat ödemeleri nedeniyle açılan davada kendisine verilen tazminat kararının yanlış olduğunu iddia ederek, kararı veren hakime ihtarname çekti.

Avukat İlker Atamer, 28 Mayıs 2018 tarihinde sattığı daire ödemeleri nedeniyle açılan davada, mahkeme tarafından kendisine tazminat hükmedilğini belirtti.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta imzalı habere göre; Atamer, mahkemeye dilekçeyle itiraz etmiş ve karara kamu dairenin satış tarihinin 28 Mayıs 2018 olduğunu ve dolayısıyla bu tarihten sonra doğacak borçlar ile ilgili sorumluluğunun olmadığını, kararın hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirtmişti.

Ancak, mahkemenin itirazını dikkate almadığını ve kararı kesinleştirdiğini kaydeden Atamer, bu karar nedeniyle haksız yere 22 bin 415 TL ödeme zorunda kaldığını söyledi.

Atamer, ihtarnamede, hakimin kendisine verdiği zararı, belirttiği IBAN numarasına ödemesini talep etti. Ayrıca, talebinin yerine getirilmemesi halinde hazine aleyhine tazminat davası açacağını ve davayı kazanması durumunda devletin hakime rücu edeceğini belirtti.

Hakimin kararı dikkate alıp almayacağı ise henüz belli değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN