Kartalkaya faciasında can veren öğrenciler için anma töreni

Kartalkaya faciasında can veren öğrenciler için anma töreni

Kartalkaya’daki yangın faciasında hayatını kaybeden öğrenciler, okullarında anıldı. İsimleri konferans salonlarına verilirken, sıraları çiçeklerle donatıldı. Öğrenciler, arkadaşlarının hatırasını yaşatmaya devam edecek.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de sömestr tatili sırasında çıkan yangında yaşamını yitiren öğrenciler için okullarında anma törenleri düzenlendi. Yarıyıl tatilinin ardından ders zilinin çaldığı ilk gün, öğrencilerin isimleri okul konferans salonlarına verildi, sıraları çiçeklerle donatıldı.

debb3fc3-800c-4604-b616-f04ff7f3ae38.png

BUSE DAYI İÇİN OKULUNDA DUYGUSAL ANMA

Yangında ailesiyle birlikte hayatını kaybeden 12 yaşındaki Buse Dayı için BÜMED MEÇ Okulları Koşuyolu Yerleşkesi’nde anma programı gerçekleştirildi. Adı verilen konferans salonunda düzenlenen törende konuşan rehberlik öğretmeni ve klinik psikolog Dilara Gonce, öğrencilerin yaşadığı büyük acıyı paylaştı.

Gonce, "Sevgili arkadaşınız artık bizimle değil, bu hepimizi derinden etkiledi. Yas, hepimizin farklı şekillerde deneyimlediği bir süreçtir. Onu güzel anılarımızla, sevgimizle ve iyi dileklerimizle hatırlayacağız. Birbirimize destek olmak, duygularımızı paylaşmak bu süreci daha kolay atlatmamıza yardımcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin Buse Dayı’yla yaşadığı güzel anıları yazmaları ve ona söylemek istediklerini ifade edebilmeleri için özel bir defter bırakıldığı belirtilirken, isteyen öğrencilerin bu deftere düşüncelerini yazabileceği ve anılarını resmedebileceği kaydedildi.

4f20e733-bc82-4a9d-8950-4f4e4ed90a8c.png

ALA DORA TÜRKMEN İÇİN SEV AMERİKAN KOLEJİ’NDE TÖREN

Yangın faciasında yaşamını yitiren SEV Amerikan Koleji 12. sınıf öğrencisi Ala Dora Türkmen için de okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törenin ardından öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla okulun seminer salonunda bir anma programı gerçekleştirildi.

Arkadaşları, okul girişine konulan Türkmen’in fotoğrafının bulunduğu alana karanfiller bıraktı. Törende duygusal anlar yaşanırken, öğretmenleri ve arkadaşları onun anısını yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.

BOLU FEN LİSESİ’NDE LALİN DOĞAN’A VEDA

Yangında yaşamını yitiren öğrencilerden Lalin Doğan, Bolu Fen Lisesi’ndeki arkadaşları tarafından dualarla anıldı. Okulda düzenlenen törende duygusal anlar yaşanırken, arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Lalin’in sınıftaki sırası, üzerine siyah örtü serilerek çiçeklerle donatıldı. Öğrenciler ve öğretmenler, onu sevgi ve özlemle andıklarını belirterek, hatırasının daima yaşayacağını ifade etti.

b4819598-c2d1-4bb6-ba45-fdfdd447bafd.png

ACININ GÖLGESİNDE EĞİTİM BAŞLADI

Yangın faciasında hayatını kaybeden öğrencilerin isimleri okullarında konferans salonlarına ve anı köşelerine verilerek yaşatılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN