Kaza tespit tutanağında yeni dönem: Artık e-Devlet'ten ulaşılabilecek

Kaza tespit tutanağında yeni dönem:  Artık e-Devlet'ten ulaşılabilecek

Sürücüleri yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Trafik kazaları sonrası tutulan kaza tespit tutanağı için artık kağıt ve kalem gerekmeyecek. Kaza sonrası doldurulan kaza tespit tutanağı artık e-Devlet Mobil üzerinden doldurulabilecek.

Trafikte her an herkesin başına gelebilecek olan trafik kazalarına ilişkin yenilikçi ve kolay işlem yapılmasına imkan sağlayan kaza tespit tutanağı e-Devlet Mobil'e geldi. e-Devlet'te yenilikçi ve hayatı kolaylaştıracak adımlara bir yenisi daha eklendi. Trafik kazalarında tutulan tutanaklar direkt olarak e-Devlet üzerinden sisteme işlenebiliyor.

KAZA TESPİT TUTANAĞI NASIL DOLDURULUR?

Akıllı telefonlardan uygulama üzerinden e-Devlet'e giriş yapılması gerekiyor. İki aşamalı girişin açık olduğu tüm e-Devlet hesaplarından kaza tutanağı girilebiliyor. Şu anda sadece iki aracın karıştığı kazalar sisteme girilebiliyor. Zincirleme kazalarda kaza tespit tutanağının kağıt olarak doldurulması gerekiyor.

Aşamalar şu şekilde işliyor:

1- Arama kısmına kaza tutanağı yazılıyor.

2- Yeni tutanak oluştur ya da yeni tutanağa dahil ol seçeneklerinden biri uygunluk durumuna göre seçiliyor.

3- Bulunulan konum giriliyor.

4- Araç bilgileri giriliyor.

5- Kaza senaryosu hazırlanıyor.

6- Kazaya ilişkin fotoğraflar ekleniyor.

7- Trafik sigortası bilgileri giriliyor.

8- Tutanak tamamlanıp Sigorta Bilgi Merkezi'ne gönderiliyor.

Kaza tutanağının e-Devlet Mobil'e gelmesiyle birlikte araçlarda kaza tutanağı bulundurulması zorunluluğu da ortadan kalkmış oldu. Çoğu araçta kaza tespit tutanağı bulunmuyor ve bu da sorunlara neden oluyordu. Yoldan geçen diğer sürücülerden kaza tespit tutanağı isteniyor, kalem aranıyor ve sonrasında doldurma işlemi uzun sürüyor. Bundan dolayı da trafikte de aksamalar yaşanıyordu.

Telefon üzerinden kısa sürede kazaya ilişkin fotoğraflar çekildikten sonra araçlar uygun noktaya alınarak trafik aksatılmadan tutanak hızlıca dolduruluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN