Kazma kürek yakmaya hazırlanın! Meteoroloji'den 67 il için kar alarmı: Botları eldivenleri çıkarın

Kazma kürek yakmaya hazırlanın! Meteoroloji'den 67 il için kar alarmı: Botları eldivenleri çıkarın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son raporlarına göre ülkeyi etkisi altına alan hava dalgası etkisini bir süre daha devam ettirecek. Soğuk hava dalgası kendisiyle beraber kar yağışını getiriyor, kazma kürek yakmaya hazırlanın! Meteoroloji'den 67 il için kar alarmı verildi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre, ülkenin dört bir yanını etkisi altına alan soğuk hava dalgası, 67 kenti beyaza bürüyecek şekilde kar yağışı getiriyor. Gündemdeki en sıcak konu ise; her ne kadar takvimler baharı gösterse de, Türkiye'nin bu dondurucu misafire ne kadar hazırlıklı olduğu.

BU KAPSAMLI KAR UYARISI KİMLERİ ETKİLEYECEK?

The Best and Worst Cars for the Winter | Car Finance Deals UK

Meteoroloji uzmanlarından alınan bilgilere göre, Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, yoğun kar yağışının etkisine girecek. Bu durum, baharın ilk günlerinde bile olsa, kıyı kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu'da başlayıp iç kesimlerde kara dönüşecek yağışların habercisi.

Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda beklenen kuvvetli yağışlar, ani sel, su baskını ve çığ gibi ciddi riskler taşıyor. Kar yağışının yanı sıra, buzlanma ve don olayları da iç ve doğu kesimlerde hayatı olumsuz etkileyebilir.

SARI ALARM VERİLEN 17 İL DİKKAT!

After days of anticipation, CT relishes first snowstorm of the season | Connecticut Public

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, belirli iller için sarı kodlu uyarıda bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu uyarı, özellikle yüksek kesimlerde yaşayanlar için çığ tehlikesine karşı önlem alınması gerektiğinin altını çiziyor. Rüzgarın güney, kuzeybatı ve doğu kesimlerinde farklı yönlerden esmesi beklenirken, Ege'nin güney kıyılarında kuzey ve kuzeybatıdan esen kuvvetli rüzgarlar da dikkat çekiyor.

BAŞKENT ANKARA'DA KAR SÜRPRİZİ

resim-2024-03-21-212412362.png

Ankara'da gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran kar yağışı, başkenti beyaza bürüdü. Özellikle yüksek kesimlerdeki mahalleler, karın güzelliğiyle kaplanırken, vatandaşlar bu ani değişime şaşkınlıkla karşıladı.

Meteoroloji uzmanları, kuvvetli yağışların yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor. Ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi durumlara karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. Türkiye'nin bu soğuk sürprize karşı direncini gösterme zamanı geldi. Mart ayında baharın müjdesi yerine kışın soğuk yüzüyle karşı karşıya kalan ülke, bu zorlu hava koşullarına karşı birlikte mücadele ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN