KHK’lılara yargı yolu açılacak

KHK’lılara yargı yolu açılacak

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci yaptığı açıklamada, “Parti olarak milletimize vaadimizdir. OHAL’de çıkarılan KHK’lara yargı yolunu açık hale getireceğiz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, Biz10 TV’de gündemi değerlendirdi. oldu. Kasım Süleymani’nin ölümünden Libya Meselesine; 15 Temmuz gecesinden Kanal İstanbul’a kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. 

Kasım Süleymani’nin öldürülmesini ABD’nin İran’a verdiği bir mesaj olarak değerlendiren Selim Temurci, ABD’nin İran’a, “Irak’tan elini çek, burada hakim güç benim. Irak’ın üzerinde bir egemenlik mücadelesi sonucunda bunları yaşıyoruz” dedi. Libya konusuna Türkiye konusunda tam anlamıyla bir ihtilaf olmadığını söyleyen Temurci şöyle devam etti: “Bu konuda Türkiye’de tam anlamıyla bir ihtilaf yok. deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması bizim için de ulusal güvenlin meselesi. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarının, hukukunun korunmasını gözetleyen bir anlaşmadır. Dolayısıyla biz bunu savunuyoruz.” Libya ile yapılan askeri ve güvenlik anlaşmasını ise eleştiren Temurci şunları söyledi: “Burada bizim itirazımız şu. Gelecek Partisi olarak kendimi Gelecek Partisi olarak, Milli Savunma Bakanımızın söylediği bir cümleyi aldık. Özellikle insani yardım ve askeri eğitimden bahsediyor Milli Savunma Bakanı. Eğer bu çerçevede kalacaksa gitsin Türk Askeri. Buraya Mehmetçiği götürdüğümüzde Suriye’ye operasyon yapar gibi bir operasyon yapma şansımız yok. Orada muharip güç olarak paralı askerlere karşı savaştırılmasına karşıyız. Biz orada oturup Rusya, Amerika ve Fransa ile beraber hakem rolünde bir Türkiye olsun. Orada Libyalılara  

15 Temmuz gecesinin saat 20:30 – 00:00 ile 00:00’dan sonra iki ayrı şekilde incelenmesi gerektiğini ifade eden Selim Temurci saat 00:00’a kadar ülkeyi yöneten önemli insanlara ulaşamadığını söyledi.KHK’lılar ile ilgili yöneltilen soruya da “Haksızlığa uğradığını söyleyen insanlar direk il başkanlığımıza geliyorlardı, bu konuyla ilgili olarak hukukçulardan oluşan bir komisyonu da ilk defa kuran kişi benim, burada meseleye bakışım insaniydi” dedi. KHK’lılar ile ilgili sözlerine devam eden Temurci, “Gelecek Partisi olarak Olağan Üstü Hallerde çıkarılan KHK’ların yargı yolu açık olacak şekilde bir düzenlemeye gidilebilmesini parti programımıza koyduk. OHAL’de de olsa hukuk askıya alınamaz. Gelecek Partisi olarak milletimize vaadimizdir” dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN